Afspraak maken

Veel gemeentelijke producten kunt u digitaal aanvragen. U hoeft hiervoor dus niet naar het stadhuis te komen. Voor sommige zaken is het nodig dat u persoonlijk aan de balie komt. 

Bij de balies van de afdelingen Burgerzaken, Belastingen en Vergunningen, Toezicht en Handhaving kunt u alleen op afspraak langskomen. U kunt tot vier weken van tevoren een afspraak maken. 

Let op: het is momenteel erg druk bij Burgerzaken. Maak daarom tijdig een afspraak!

Maakt u een afspraak voor een innamegesprek bijstandsuitkering?

Klik op ‘afspraak maken’ en kies daarna de categorie ‘WWB/Participatiewet/IOAW’. U kunt alleen een innamegesprek plannen als u een aanvraag om een  bijstandsuitkering heeft ingediend via werk.nl.

Afspraak maken

Afspraak wijzigen of afzeggen

Uitzonderingen Burgerzaken

 • Geboorte- of overlijdensaangifte 
  Het doen van geboorte- of overlijdensaangifte is mogelijk zonder afspraak. Wij raden u echter aan om hiervoor een afspraak te maken. Dan wordt u direct geholpen. 
 • Afhalen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs 
  Hiervoor kunt u geen afspraak maken. U kunt uw reisdocument of rijbewijs altijd zonder afspraak afhalen.
 • Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap 
  Hiervoor kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14 036. Via het digitale afspraakformulier kunt u wel een afspraak maken voor meer informatie over het huwelijk of geregistreerd partnerschap.
 • Verloren of gestolen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs 
  Neem zo spoedig mogelijk contact op via telefoonnummer 14 036 om de vermissing te laten registreren. Hiermee voorkomt u dat er fraude met uw document wordt gepleegd. Bij de registratie kunt u eventueel direct een nieuw document aanvragen. 

Op korte termijn terecht bij Burgerzaken

Is het niet mogelijk om op korte termijn een afspraak in te plannen bij Burgerzaken? Dan adviseren wij u om de website in de gaten te houden en het later nog eens te proberen. Het komt namelijk vaak voor dat er plekken vrijkomen of extra balies opengesteld worden, waardoor u wel op kortere termijn bij Burgerzaken terecht kunt.

Afspraak voor meerdere personen

Komt u met meerdere personen naar 1 afspraak? Vul in het afspraakformulier de gegevens van één van u in. Het burgerservicenummer van deze persoon heeft u ook nodig als u zich op het stadhuis aanmeldt voor uw afspraak. Maakt u een afspraak voor uw kind(eren) waarbij u aanwezig bent, dan mag u ook uw eigen gegevens invullen.

Komt u met meerdere personen voor meerdere afspraken naar de afdeling Burgerzaken? Kies dan voor de optie ‘gecombineerde afspraak’. Vul in het afspraakformulier de gegevens van één van u in. Het burgerservicenummer van deze persoon heeft u ook nodig als u zich op het stadhuis aanmeldt voor uw afspraken.

Afspraak innamegesprek bijstandsuitkering

Klik op ‘afspraak maken’ en kies daarna de categorie ‘WWB/Participatiewet/IOAW’. U kunt alleen een innamegesprek plannen als u een aanvraag om een  bijstandsuitkering heeft ingediend via werk.nl.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Heeft u een afspraak, maar kunt u niet op de afgesproken tijd aanwezig zijn? Zeg uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af. Dan kunnen wij in uw plaats iemand anders helpen. Dat zorgt ervoor dat u ook weer sneller terecht kunt. U kunt uw afspraak hieronder afzeggen of wijzigen.

Afspraak wijzigen of afzeggen

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Voor inzage van (verleende) vergunningen of archiefinzage van dossiers kunt u zelf geen afspraak maken. U kunt dit aanvragen via het aanvraagformulier archiefinzage dossier

Geen aktes opvragen tussen 24 juli en 21 augustus

Let op! Van maandag 24 juli tot maandag 21 augustus is het tijdelijk niet mogelijk om aktes op te vragen bij de gemeente Almere.   

De behandeling en digitalisering van de aktes neemt in totaal vier weken in beslag. In deze periode zijn de aktes helaas NIET beschikbaar. Dat betekent dat burgers, notarissen en advocaten bij de gemeente Almere geen aktes kunnen opvragen in de periode van maandag 24 juli tot maandag 21 augustus.  Meer info.

Wat vindt u van onze website?