Almeers Dictee

13e editie Almeers Dictee

Het Almeers Dictee

Op dinsdag 3 oktober vindt in de Burgerzaal van het stadhuis de dertiende editie van het Almeers dictee plaats. Burgemeester Franc Weerwind leest dit jaar het dictee voor. U kunt alleen of in teamverband meedoen aan het Almeers dictee. U kunt zelf uw team samenstellen. Vraag dus uw collega's, vrienden en familie om mee te doen en ga als team voor de eerste plek. Een team bestaat uit vier personen.

Het dictee wordt dit jaar geschreven door Chris Wiersma, directeur van de nieuwe bibliotheek.

De prijzen voor de beste individuele winnaar en het beste team worden ieder jaar verzorgd door Erik Berkelmans van Metafoor. 

Programma
19.30: Inloop met koffie en thee
20.00: Start dictee
21.00: Welverdiende pauze met drankje voor de deelnemers. De nakijkers starten hun werk.
22.00: De prijsuitreiking

Deelname aan het Almeers Dictee is gratis. Schrijf u snel in via onderstaand formulier. Graag vóór 28 september aanmelden.

Aanmeldformulier Almeers Dictee

aanmeldenalmeersdictee

uw gegevens
U bent
Hoe gaat u meedoen?
captcha

Test

Hoe staat u ervoor? Bent u al helemaal klaar voor 3 oktober? Test hier uw kennis. Welke woorden staan er hieronder fout gespeld?

In quarantaine starten de Almeerse taalvirtuosen zeer accuraat en minutieus aan het dictee van hun domicilie. Hoewel burgermeester Weerwind zeer consequent en zonder te acellereren de passage voorleest van zijn blocnote, hebben de meerderheid van de kandidaten moeite met de façade om laconiek de linguïstiek te volgen. Zowieso is het maken van het dictee geen peuleschil, tijdens het applaudisseren en bij de uitreiking van de trofeeën zijn de deelnemers dan ook extra trots op hun prestatie om het weggeëbte vocabulaire geüpdatet te hebben.

Antwoorden:
taalvirtuosen – taalvirtuozen
burgermeester – burgemeester
acellereren – accelereren
hebben – heeft
zowieso – sowieso
peuleschil – peulenschil
weggeëbte – weggeëbde

 

 

Wat vindt u van onze website?