Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het expertisecentrum op het gebied van sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over:

  • Eerste bedrijven verbinden zich aan het AKT
  • Naschools programma verbreed naar speciaal onderwijs
  • Internationaal bezoek
  • Belang beweegvaardigheid in de media
  • Golfclub Almeerderhout: enthousiast gebruiker van de AKT-ruimtes

Eerste bedrijven verbinden zich aan het AKT

Op 17 januari zijn Almere Deze Week en de Baljetgroep gepresenteerd als de eerste Almeerse bedrijven die zich als partner aan het AKT verbinden. Deze presentatie vond plaats tijdens de business meeting voorafgaand aan het SNS Sportgala 2017, te midden van ruim 130 Almeerse ondernemers en diverse sportverenigingen. Op de foto v.l.n.r.: wethouder René Peeters, Robert Rinsma (afdelingsmanager Onderwijs, Sport & Cultuur), Bas van Klompenburg (Baljetgroep) en Ron Broertjes (Almere Deze Week).

Almere Deze Week en de Baljetgroep zien de kracht van het AKT en willen elk vanuit hun eigen deskundigheid bijdragen aan het vergroten van de impact van het AKT. Wij heten Almere Deze Week en de Baljetgroep van harte welkom! Wij hopen in de komende periode meer bedrijven te kunnen presenteren, die zich als partner aan het AKT verbinden.

Naschools programma verbreed naar speciaal onderwijs

Het naschoolse aanbod van het AKT is niet meer weg te denken uit de stad. Inmiddels zijn er op negen locaties in de stad in totaal 950 plekken waar de kinderen hun sport- en beweegtalent ontwikkelen. Sinds 1 januari is daar ook het speciaal onderwijs aan toegevoegd. Dit is gerealiseerd in samenwerking met Almere Speciaal, de Almeerse Scholengroep en De Schoor. Een mooie toevoeging aan het bestaande programma!

Internationaal bezoek

Op zaterdag 23 december heeft het AKT bezoek gehad uit Japan. Een delegatie van de jeugdopleiding van voetbalclub Urawa Red Diamonds was in Nederland om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook het AKT is bezocht. Het was een mooie gelegenheid en mijlpaal om ook internationaal te kunnen vertellen over de visie en werkwijze van het AKT. Daarnaast was het interessant om te horen hoe de Japanse samenleving sport en talentontwikkeling heeft georganiseerd. Al met al een geslaagd bezoek. 

Belang beweegvaardigheid in de media

In december ging een artikel in De Telegraaf viral: 'Kinderen klunziger' was de veelzeggende kop. Andere media pakten het artikel vervolgens op. Het ging over de huidige slechte motorische vaardigheden van de jeugd. De jeugd in Almere is daar geen uitzondering op. In Almere werken we daarom samen met heel veel partners om de beweegvaardigheid bij deze groep te vergroten. Iedereen kan zijn bijdrage leveren. We gaan voor een andere kop in De Telegraaf, over een aantal jaren!

Artikel teruglezen? Dat kan hier.

Golfclub Almeerderhout: enthousiast gebruiker van AKT-ruimtes

Sinds de opening zijn er verschillende gebruikers actief in de AKT multiruimtes in sportcomplex Olympiakwartier. Eén van de gebruikers is Golfclub Almeerderhout. Tom Stam van Golfclub Almeerderhout:

"De AKT-ruimtes geven ons de unieke mogelijkheid om fysieke training op een zeer aantrekkelijke manier aan te bieden aan jeugdspelers in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast zijn we door deze faciliteiten en de kennis en kunde van onze fysiotherapeut en fysiek trainer (ook ASM-instructeur) in staat geweest om de kwaliteit van onze trainingen naar een hoger plan te tillen. Dit heeft ons als vereniging binnen de golfsport een unieke positie binnen de regio opgeleverd. Ook in de golfsport is het duidelijk geworden dat een vaardige beweger zich sneller ontwikkelt binnen de doelsport en dat een vroege specialisatie en eenzijdig bewegen uitval, blessures en een 'sport burnout' teweeg kan brengen. Naast het primaire doel ontwikkelen van betere bewegers, atleten en uiteindelijk specialisten ten einde het niveau van de jeugd naar een hoger plan te tillen, willen wij ook graag ons steentje bijdragen aan de algemene motorische vorming van onze jeugdleden, zodat zij ook in andere sporten goed uit de voeten kunnen. De jeugdspelers zijn waanzinnig enthousiast over de trainingen die we aanbieden en we zullen dit in de toekomst dan ook zeker blijven doen."

AKT actief op Twitter!

Wij zijn ook actief op Twitter. Op onze twitter houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Volg jij ons ook? @AKTAlmere

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.