Dit is de nieuwsbrief van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het expertisecentrum op het gebied van sport- en beweegtalent in Flevoland. We nemen je graag mee in wat we doen. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over:

  • Zoektocht naar Olympisch talent in Almere
  • Naschools aanbod in volle gang
  • 1e gebruikers + filmpjes binnenruimtes
  • Samenwerkingsovereenkomst ROC Flevoland
  • Sneak preview: aankondiging ambassadeurs

Zoektocht naar Olympisch talent in Almere

Het Almere Kenniscentrum Talent (AKT), Topsport Flevoland en het NOC*NSF organiseerden zondag 12 november samen met sportbonden in het Topsportcentrum Almere de landelijke NOC*NSF Talentdag, een nationale zoektocht naar topsporttalenten. De talentdag werd ondersteund door studenten van het ROC van Flevoland, opleiding Sport & Bewegen. De 250 deelnemende scholieren werden getest op allerlei fysieke vaardigheden, waaronder de sprinttest, shuttle run test en sprongtest. De komende 2 weken krijgen de sporters te horen of zij een vervolgaanbod bij één van de sportbonden krijgen en dus zicht houden op een carrière in de topsport.

De talentdag werd bezocht door de Almeerse Kim Kalee, die tijdens de talentdag 2016 in Almere als sporttalent naar voren kwam. Zij maakt nu onderdeel uit van de Nationale Talenten Selectie van het baanwielrennen. "De organisatie van de NOC*NSF talentdag in Almere is een belangrijke erkenning van het Almeerse en provinciale sportbeleid", aldus wethouder René Peeters, die de dag opende. De landelijke NOC*NSF Talentdag vond zondag plaats in Almere en op Papendal.  (Foto: Robin Kuipers)

Naschools aanbod in volle gang

Ruim 750 Almeerse kinderen weten de weg naar het naschoolse aanbod inmiddels te vinden. Zij krijgen wekelijks na schooltijd een sportaanbod dat aansluit bij hun eigen beweegniveau. We ontwikkelen daarmee het beweegtalent van de kinderen verder. Benieuwd naar ons aanbod? Neem een kijkje op de website van Sportief Almere. (Foto: Fred Rotgans)

1e gebruikers + filmpjes binnenruimte

De Almeerse sportverenigingen en onderwijsinstellingen weten de weg naar de innovatieve AKT-ruimtes in Almere Poort inmiddels te vinden. In de laatste 2 maanden hebben we ruim 200 gebruiksuren mogen registreren. En er staat een drukke tijd voor de deur, waar veel verenigingen van de ruimtes gebruikmaken ter overbrugging van de winterperiode. De maandagavond is 'RTC-avond', dan maken een kleine 20 sporters van de RTC's windsurfen en triathlon gebruik van de ruimtes. Een compilatie van hun eerste training op 30 oktober is te zien via deze link. (Foto: Fred Rotgans)

Samenwerkingsovereenkomst ROC Flevoland

Al enkele jaren vinden het ROC Flevoland, opleiding Sport & Bewegen, en het AKT elkaar in de gezamenlijke ambitie om het maximale uit de Almeerse jeugd te halen. Sport is daarbij de bindende passie. Er is samengewerkt, onder andere rondom de AKT Sportdagen en de organisatie van de Talentdag NOC*NSF. Op vrijdag 24 november tekenen het ROC Flevoland en het AKT een samenwerkingsovereenkomst om hun samenwerking te bekrachtigen. Een mooie mijlpaal in de samenwerking en een solide basis voor de komende jaren!

Sneak preview: aankondiging ambassadeurs

Op donderdag 7 december worden de overeenkomsten met de nieuwe ambassadeurs van het AKT getekend. De AKT-ambassadeurs omarmen de AKT-visie en zullen zich de komende jaren zichtbaar inzetten voor het AKT. Zij zijn daarmee hét gezicht van het AKT voor de stad. Wie de ambassadeurs zijn, blijft tot 7 december nog even een verassing.

AKT actief op Twitter!

Wij zijn ook actief op Twitter. Op onze twitter houden wij je op de hoogte van onze activiteiten. Volg jij ons ook? @AKTAlmere

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.