2e Nieuwsbrief Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere

Het projectteam van het KennisCentrum Bedrijfsfinanciering (KCBF) heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en in de tweede editie van onze nieuwsbrief informeren wij u graag hierover. Zo hebben wij twee ondernemers geïnterviewd die dankzij de juiste doorverwijzing en advisering van het KCBF een passende bedrijfsfinanciering hebben kunnen overeenkomen.

Middels deze nieuwsbrief stellen wij u tevens op de hoogte van geplande events, zoals de bijeenkomst Alternatieve Financiering op 5 oktober. Bent u geïnteresseerd in de financieringsmogelijkheden buiten de gebaande paden, dan is dit een bijeenkomst die u niet mag missen.

Succesverhalen van Almeerse ondernemers: RQCC en United Dance Almere

Op 20 juni 2016 startte Rein van Vredendaal, vanuit de startersregeling van het UWV, het klantcontactcentrum RQCC nadat hij zelf 5 jaar in dienst was bij verschillende callcenters en weer voor zichzelf wilde beginnen. Het KCBF ondersteunt ondernemers ook bij het finetunen van hun ondernemers- en financieringsplan en dat was bij Rein ook het geval.

De dienstverlening door RQCC is erg divers, zij bedienen zowel bedrijven als particulieren, maar de onderneming richt zich met name op b2b telefoongesprekken en dankzij de flexibiliteit en goede werksfeer op kantoor helpt RQCC klanten hun doelen snel en effectief te bereiken.

Ik zag een gat in de Almeerse markt, een callcenter waar niet alleen de klant maar zeker ook mijn eigen medewerkers voorop staan. Als je personeel tevreden naar het werk komt en zo ook naar huis gaat, dan doe je toch iets goed.” aldus Rein.

Tip van Rein: Lees het boek “Ja-maar wat als alles lukt ? De tien regels voor een ja-maar-vrij-leven”, van Berthold Gunster. Het gaf hem een andere kijk op het ondernemerschap en leven in het algemeen.

Eline Pater (links) en Sara Neys (rechts) gaan way back, zoals ze dat zelf zeggen. Vanaf hun 6e jaar kennen zij elkaar al! Hun gedeelde passie voor dans maar ook het lesgeven aan anderen is nooit gewijzigd. In augustus 2014 gingen zij er dan ook samen voor en richtten zij dansschool United Dance Almere (Almere Poort) op. Weliswaar na een aantal ondernemerstests en goede gesprekken. De dames vullen elkaar aan en zijn beide van mening dat de leerlingen voorop staan.

Zij kwamen in juni dit jaar in contact met het KCBF omdat zij met spoed een ander pand moesten betrekken en financieel alles geregeld moesten hebben binnen nog geen maand tijd. Door de vlotte afhandeling en advies vanuit het KCBF is alles nu al rond! Zij hebben gekozen voor bancair krediet. Halverwege de looptijd wordt er weer gekeken naar de afspraken en volgt er een evaluatie.

 “De 300 leerlingen die momenteel bij ons dansen, leren meer dan alleen de juiste danspasjes. Zo leren wij hen de lerares te bedanken na de les. Een kort applausje is alles wat wij verwachten na alle bloed, zweet en tranen die in een choreografie gaan zitten. Toch wel leuk dat iedereen hier van harte aan meedoet. Het zit hem in de kleine verschillen wat ons een unieke, persoonlijke dansschool maakt.

Tip van Eline en Sara: Niet alleen het type financiering maar ook de klik met de financierende organisatie is van belang. De bedrijfscultuur van de verstrekkende partij moet bij een onderneming passen en het moet goed voelen. Het KCBF kan u helpen bij deze zoektocht.

Events Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere

Bijeenkomst Alternatieve Financiering

Na de succesvolle editie vorig jaar organiseert de Gemeente Almere op 5 oktober a.s. de 2e editie van het ondernemersevenement Alternatieve Financiering. Hét evenement voor ondernemers die meer willen weten over financiering buiten de gebaande paden. Tijdens de informatiebijeenkomst nemen drie toonaangevende sprekers u mee in de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van alternatieve financiering. Tevens zijn er paneldiscussies, u krijgt de gelegenheid tot netwerken en is er ruimte voor het stellen van al uw vragen. Kortom, een bijeenkomst die u niet mag missen als u meer wilt weten Alternatieve Financiering.

Het volledige programma is bekend! 

Overige events

Komt u op 27 september ook naar Top of the Game?

Thema "De Kunst van Ondernemen"
De ondernemers welke dit jaar spreken hebben allemaal iets met kunst, muziek, beeld of dans.

Aanmelden

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.