3 oktober start verkoop nieuwe kavels in De Laren

bouwvelden

Op zaterdag 3 oktober start de verkoop van 12 nieuwe zelfbouwkavels in De Laren. De kavels liggen nabij volkstuinencomplex De Gouwen en hebben een vrije ligging aan een plantsoen. De kavels variëren in oppervlakte van ca. 222 m2 tot 600 m2. Op deze kavels kan een vrijstaand huis worden gebouwd. De kavelprijzen zijn vanaf € 88.800. De verkoop vindt plaats in de Kavelwinkel in het Stadhuis en start om 10.00 uur. Wie het eerst komt, heeft eerste keus! Op de website ikbouwmijnhuisinalmere.nl staat meer informatie over de kavels, bouwregels en de verkoopprocedure.

De Zelfbouwdag in Almere

De verkoop van nieuwe kavels in De Laren valt samen met de Zelfbouwdag in Almere. Als sinds 2008 is zelfbouw in Almere een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van de stad. Nieuw aan deze zelfbouwdag is dat zelfbouwers en aspirant zelfbouwers nu advies kunnen krijgen op het hele traject: van ontwerp tot vergunningen, en zelfs tot en met de inrichting van het zelfgebouwde huis. 

Een huis bouwen dat volledig past bij alle woonwensen is een unieke kans, maar het zelfbouwproces roept ook vragen op. Op 3 oktober krijgen geïnteresseerden in de Kavelwinkel van zelfbouwprofessionals alle informatie die nodig is om zelfbouwwensen te realiseren. De Zelfbouwdag is ook bedoeld voor mensen die al een kavel hebben en aan het bouwen zijn, of bijna starten met de bouw. Er staat een heel team met zelfbouwprofessionals klaar voor alle vragen over o.a. het zelfbouwproces, architectuur, financiën, bouwmogelijkheden, vergunningen, duurzaamheid en bouwkundige vraagstukken. Bij zelfbouw is ook de plek belangrijk. Geïnteresseerden kunnen die dag ook op zelfbouwlocaties in Poort, Nobelhorst en Noorderplassen terecht voor informatie over zelfbouw, beschikbare kavels in het gebied, rondleidingen en inspiratie. Het uitgebreide programma staat op zelfbouwdagalmere.nl

Gratis boek van Corine Koole voor bezoekers Zelfbouwdag

Voor bezoekers van deze eerste Zelfbouwdag ligt er een gratis exemplaar klaar van het boek De democratie van het Zand, geschreven door Corine Koole. Een boek met interviews en sprekende foto’s over mensen die zelf hebben bepaald hoe en waar zij wilden wonen in Homeruskwartier in Almere. De vlotte en scherpe pen van Corine Koole zorgt ervoor dat je in één adem de verhalen over deze zelfbouwers leest. Wie een gratis exemplaar wil bemachtigen, kan op zelfbouwdagalmere.nl een coupon downloaden en deze inleveren in de Kavelwinkel en in het Informatiepunt bouwen en wonen in Poort.

Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie.