Almere in Bloei

30 maart 2017

Almere gaat nog meer bloeien. Onder de hoogspanningsmasten van TenneT komt door heel Almere een breed bloemen- en bijenlint. Wethouder Tjeerd Herrema geeft vrijdag om 12.00 uur het startsein bij de proefstrook in het Lumièrepark, ter hoogte van de Mannus Frankenbrug. 

Deze strook zal, net als diverse andere stroken onder de TenneT-masten, deze zomer volop in bloei staan. In het najaar komt  er een vervolgactie en zullen de stroken nog breder ingezaaid worden.  Vanaf de lente volgend jaar is dit brede lint in volle glorie te bewonderen. Met deze kleurige aanvulling viert Almere zijn groeiend inwoner aantal. In oktober 2016 werd de 200.000e inwoner begroet.          

Het lint loopt van de Elementendreef in Poort, vanaf de Gooise Kant onder de hele TenneT-zone tot aan de Tussenring. Ook langs de Buitenhoutsedreef in Almere Buiten wordt ingezaaid. Het lint bestaat uit bloembollen en een speciaal mengsel, dat op advies van de Vlinderstichting zo is samengesteld dat het aantrekkelijk is voor onder meer vlinders en bijen. Hierdoor wordt de biodiversiteit versterkt. Zo wordt Almere in aanloop naar de Floriade in 2022 op deze plekken steeds groener.

Almere in Bloei wordt mede mogelijk gemaakt door TenneT, gemeente Almere, de Vlinderstichting, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur, het Flevolandschap en Staatsbosbeheer.

U bent van harte welkom om bij het startsein aanwezig te zijn.

Datum:

vrijdag 31 maart 2017

Locatie:

Lumièrepark, ter hoogte van de Mannus Frankenbrug

Tijdstip:

van 12.00 uur tot 12.30 uur

Programma:

Onder genot van een groen drankje geeft wethouder Herrema het startsein voor het inzaaien van dit deel onder de TenneT-hoogspanningsmasten.

Wat vindt u van onze website?