Skip to content

Architectuurprijs Almere is terug, zaterdag lancering

31 mei 2018

Fokkeboom, Noorderplassen. Foto: Geert van der Wijk

Op de Dag van de Architectuur, aanstaande zaterdag 2 juni, wordt de nieuwe Architectuurprijs Almere gelanceerd. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Stichting Polderblik en de gemeente Almere hebben de handen ineengeslagen om de Architectuurprijs Almere opnieuw in te stellen. Zowel professionals als particulieren kunnen meedoen met een ontwerp van een gebouw of (semi-) openbaar toegankelijke plek.

De Architectuurprijs Almere 2018 is bestemd voor maar liefst drie ontwerpen die in de afgelopen zes jaar in Almere zijn opgeleverd en die naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige vakjury en kinderjury een prestatie zijn van uitzonderlijke architectonische kwaliteit, geïnspireerd op de thema’s ‘Innovatief en Duurzaam’ en die toekomstige ontwerpers inspireren en tot voorbeeld dienen. Hiermee krijgen de meest spraakmakende gebouwen en plekken van Almere een platform en daarnaast biedt het continuïteit in een aantrekkelijke ontwikkeling van de stad. Elke twee jaar worden de tien beste ruimtelijke ontwerpen die in aanmerking komen voor de prijs, in de schijnwerpers gezet. De tweejaarlijkse prijs, die bestaat uit een trofee en een geldbedrag, zal feestelijk worden uitgereikt in november 2018.

Lancering website
Op zaterdag 2 juni 2018 om 17:00, zullen Jeroen van de Wiel (directeur KAF) en wethouder Tjeerd Herrema de Architectuurprijs Almere officieel aankondigen en de website lanceren in KAF te Almere. Deelnemers kunnen vervolgens tot vrijdag 20 augustus 2018 hun favoriete ontwerp inzenden of voordragen via architectuurprijsalmere.nl.

Dag van de Architectuur

Zie voor het volledige programma van de landelijke Dag van de Architectuur onder meer de website kaf.nl, polderblik.nl en dagvandearchitectuur.nl.

Wat vindt u van onze website?