Burgemeester en wethouders vertellen over een bijzondere vrouw

2 maart 2018
Wethouder Froukje de Jonge

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Het thema dit jaar is ‘Mannen en vrouwen zijn overal gelijkwaardig’. Om deze reden staat het maandprogramma van Avanti deze hele maand in het teken van ‘Macht’. Burgemeester en wethouders delen in een persoonlijk interview een verhaal over een vrouw die hun kijk op het leven heeft veranderd.

Zo vertelt burgemeester Franc Weerwind over de mooiste herinnering aan zijn moeder. Wethouder Froukje de Jonge legt uit hoe zij door een heroïsche daad van een vriendin anders is gaan nadenken over emancipatie en het moederschap. Verder zijn wethouders Huis, Herrema en Peeters aan het woord. De interviews worden verspreid over de maand gepubliceerd op de vernieuwde website van Avanti.

Wethouder de Jonge is gedurende de hele maand gastprogrammeur bij Avanti en in die hoedanigheid co-host naast journalist Yasmina Aboutaleb tijdens de talkshow van 8 maart, waarin een minmanifest wordt opgesteld tegen de schaamtecultuur. Ook host zij op 15 maart de maandelijkse podcast van Avanti in de Nieuwe Bibliotheek. De volledige agenda en de verhalen van de burgemeester en wethouders verschijnen op www.avanti-almere.nl.

Wat vindt u van onze website?