Skip to content

Inschrijving voor de Koningsspelen 2017 geopend

30 januari 2017

Op 21 april 2017 worden voor de 5de keer de Koningsspelen gehouden. Die dag wordt één groot feest, een feest is dan ook het thema van deze spelen. Basisscholen en Nederlandse scholen in het buitenland kunnen zich tot 3 februari inschrijven voor de Koningsspelen 2017.

Koningsmatch

Er is dit jaar extra aandacht voor de Koningsmatch. Hiermee kunnen sportclubs en scholen eenvoudig met elkaar in contact te komen en elkaar helpen. Bijvoorbeeld via een clinic of het uitlenen van materiaal. Via de website van de Koningsspelen kunnen de ingeschreven sportclubs en scholen met één klik een match maken.

Stimuleren om te blijven sporten

Richard Krajicek gaf in Harderwijk het startsein. Krajicek: “De Koningsmatch biedt de kinderen op langere termijn voordelen. Sportclubs kunnen zich presenteren zodat de kinderen kennismaken met allerlei vormen van sport. Een opzet van de Koningsspelen is dat kinderen na de spelen regelmatig blijven sporten.”

Hoofdthema Koningsspelen 2017 is ‘feest’

Het hoofdthema van de Koningsspelen 2017 is ‘Feest’. Naast dit thema zijn er 5 subthema’s t.w. Jarig en feest, Goed ontbijt, Muziek en dans, Sporten en bewegen en Samen plezier. Ook deze thema’s gaan een rol spelen in het ‘Feest’ pakket voor de scholen. De thema’s komen op 17 maart terug in het ‘Kinderen voor Kinderen’ lied.

Kjk voor meer informatie op de website van de Koningsspelen

Wat vindt u van onze website?