Skip to content

Mantelzorgwaardering 2018 aanvragen

6 juli 2018

Zorg je voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, ver­slaving of psychische problemen? Doe je dat langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur per week? En woont de persoon voor wie je zorgt in Almere? Dan kun je de mantelzorgwaardering aan­vragen. Het maakt niet uit of je zelf in Almere woont of niet.

Je kunt de waardering snel en gemakkelijk aanvragen via het online formulier op almere.nl/ mantelzorg. Volwassen mantelzorgers hebben een DigiD-inlog nodig. De aanvraagperiode loopt tot en met 30 september 2018.

Hoe ziet de mantelzorgwaardering 2018 eruit?

Voor kinderen tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 18 jaar wordt een activiteit in 2019 georganiseerd. Er is ruimte voor ontspanning en voor contact met leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten. Volwassen mantelzorgers ontvangen een VVV-cadeaukaart. De waarde is afhankelijk van het aantal toegekende aanvragen.

Hulp met invullen?
Heb je geen computer? Wellicht kan iemand in jouw omgeving helpen met het invullen. Lukt dat niet, dan kun je bellen naar 14 036 en het formulier samen met de telefoniste invullen. Je kunt ook terecht bij de balie sociaal domein in het stadhuis. Meer informatie: almere.nl/mantelzorg.

Wat vindt u van onze website?