Nieuw schoolgebouw voor Poort, school voor havo en mavo

6 april 2017

Op vrijdag 7 april aanstaande vindt de officiële presentatie plaats van het nieuwe schoolgebouw voor Poort, school voor havo en mavo. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats in het bijzijn van de architect, het bouwbedrijf, de bestuurder, enkele medewerkers, een ouder en een leerling van Het Baken Almere en afgevaardigden van het vastgoedbedrijf van de gemeente Almere. Aansluitend aan de presentatie wordt de opdracht tussen Janssen De Jong en de gemeente officieel ondertekend.

De bestuurder van Het Baken Almere, Sandra van Rijnbach, heeft in 2015 het vastgoedbedrijf van de gemeente Almere benaderd om het bouwheerschap te voeren over het nieuw te bouwen schoolgebouw van Poort, oecumenische school voor havo en mavo in Almere Poort.

Vervolgens is er in nauwe samenwerking tussen Het Baken Almere en de gemeente een functioneel Programma van Eisen opgesteld en is de aanbesteding tot stand gekomen. Op basis hiervan is twee weken geleden de definitieve beslissing genomen over een nieuw gebouw voor de leerlingen van Poort, school voor havo en mavo. Na een selectie van enkele ontwerpen is gekozen voor het ontwerp van Janssen De Jong Projectontwikkeling B.V. uit Son en Breugel. Het nieuwe gebouw zal straks plaats bieden aan ca. 800 leerlingen.

Vanaf aankomende vrijdag kunnen de bouwvoorbereidingen beginnen. De definitieve start van de bouw is gepland in januari 2018. “We hopen aan het eind van 2018 onze intrek in het gebouw te kunnen nemen! Een gebouw dat past bij de missie en visie van Poort, school voor havo en mavo: kleinschalig, veilig en met ruimte voor ontwikkeling. Een gebouw voor Poort, school voor havo en mavo als toegangspoort tot het HBO. De school waar je kunt worden wie je wil zijn”, aldus Nic. Sterrenburg directeur van de school. 

Wat vindt u van onze website?