Skip to content

Onthulling tegel Luierpark

11 september 2018

Op zaterdag 8 september is de 44e tegel van de Walk of Fame onthuld door de oprichtster van het Luierpark, Tineke Ras. Ze deed dit samen met burgemeester Franc Weerwind en de directievoorzitter van de Rabobank, Ferry Huurman.

De onthulling verliep zeer geanimeerd en was, zoals Tineke altijd vertelt over het Luierpark, met een lach en een traan. In haar speech vertelde ze hoe geweldig het is dat je in Almere als ‘gewone burger’ zo’n initiatief tot stand kan brengen.

Danny Diëgo zong het gevoelige lied “Kon ik nog maar even bij je zijn”, speciaal gemaakt voor het Luierpark. De burgemeester en Ferry Huurman zijn enthousiast over deze creatieve manier om de Almeerse geschiedenis vast te leggen. Ze roepen Almeerders op om de volgende jaren mee te stemmen en zo het gekozen onderwerp nog democratischer te maken.

Na de onthulling praatten alle aanwezigen na in het Stadsarchief, de plek waar de hele Almeerse geschiedenis te vinden is.

De tegel van 2017  ligt op de Citadel. Lees de achtergrond van het Luierpark door de QR-code op de tegel te scannen. Het verhaal achter alle tegels is te lezen op de website en kidswebsite van de Walk of Fame: www.walkoffamealmere.nl

Wat vindt u van onze website?