Skip to content

RAW Rosé derde ondernemer in het Upcyclecentrum

15 juni 2018

Het Upcyclecentrum in Almere Haven heeft een nieuwe ondernemer in huis: RAW Rosé. RAW Rosé maakt 'slow fashion' en is de derde duurzame ondernemer die zich voor anderhalf jaar vestigt in het Upcyclecentrum.
 
De RAW Rosé-collectie is gebaseerd op de modeklassieker blue jeans, white T-shirt, leather jacket. De witte T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen, oude jeans en jassen die binnenkomen worden waar nodig opgeknapt. De kledingstukken worden vervolgens voorzien van handgeschilderde en gezeefdrukte prints. Zo wordt niet alleen de levensduur verlengd, maar krijgen de kledingstukken ook extra waarde.
 
Met de drie werkruimtes in het Upcyclecentrum biedt de gemeente Almere startende ondernemers de kans om werk te maken van upcycling. Doordat het afvalperron overdekt is, worden de ingeleverde materialen niet nat en zijn ze beter te hergebruiken. Bezoekers van het Upcyclecentrum kunnen met eigen ogen zien hoe ondernemers het 'afval' dat gebracht wordt, omvormen tot nieuwe producten. Eigenaresse van RAW Rosé Naomi Neyssen: “Als we onze kledingstukken al drie maanden langer zouden gebruiken dan we nu doen, verlagen we de ecologische voetafdruk al met vijf tot tien procent. Dit weet nog lang niet iedereen. Ik zie het als een uitdaging om dit bekender te maken en te laten zien hoe we dit kunnen veranderen.”

Upcyclecentrum

Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december vorig jaar in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Bij upcycling worden nieuwe producten gemaakt van oude materialen, die ooit een ander doel dienden. In het Upcyclecentrum kunnen Almeerders hun afval gescheiden inleveren en zijn ondernemers gevestigd die van dit afval nieuwe producten maken. Verder is er een educatiecentrum om bezoekers te informeren over upcycling en de circulaire economie.

Wat vindt u van onze website?