Skip to content

Stemmen op foto's Floriade Fotowedstrijd

24 mei 2019

Natuurfotografie leeft in Almere. Die conclusie kan wel getrokken worden nadat 441 mensen in totaal 766 foto’s hebben ingezonden voor de Floriade Fotowedstrijd.

De vakjury, bestaande uit de fotografen Mona Alikhah, Maarten Feenstra, Fred Rotgans, Robin van der Kolk en wethouder Loes Ypma, hebben in de categorie jongeren en ouderen ieder tien foto’s genomineerd waarop vanaf nu gestemd kan gaan worden.

"Om tot die twintig foto’s te komen was nog een behoorlijke klus. Ongekend wat zaten er een mooie foto’s tussen. Gelukkig had ik de vakjury aan mijn zijde. Die kijken en beoordelen toch net iets anders dan ik. De foto’s laten mooi zien wat het belang is van een groene stad en hoe dat tot uiting kan komen”, aldus wethouder Ypma.
Naast de twintig genomineerden heeft de jury ook per categorie een winnaar aangewezen. Het publiek kan via https://www.floriadefotowedstrijd.nl/ stemmen op de foto’s. Dat kan tot 15 juni 17.00 uur. De winnaars worden vervolgens op zondag 16 juni om 13.30 uur tijdens het Floriade Festival bekend gemaakt.

Alle genomineerde foto’s voor de publieksprijs worden vanaf eind mei 2019 voor een periode van een maand tentoongesteld in het stadhuis van Almere. De publieks- en de juryprijs krijgen een plek in het Floriade-paviljoen tijdens de Floriade 2022 onder vermelding van de naam van de fotograaf. Elke winnaar krijgt een camera ter waarde van ongeveer € 850.

Wat vindt u van onze website?