Transformeren kantorengedeelte van de Zoetelaarpassage naar ca 90 starterswoningen.

22 december 2016

Transformeren kantorengedeelte van de Zoetelaarpassage naar ca 90 starterswoningen.

De Alliantie heeft de kantoren overgenomen van Unibail-Rodamco. De gemeente Almere juicht dit soort transformaties toe, omdat het stadshart van Almere met dit soort projecten levendiger wordt.

Als het goed is, krijgen de eerste bewoners eind 2017 de sleutel, zegt gebiedsontwikkelaar Jürgen Klaassen van de Alliantie. ,,De behoefte aan starterswoningen in Almere is groot’’, aldus Klaassen.

Beschikbaarheid van betaalbare woningen vergroten

,,Veel mensen kennen Almere als een gezinsstad, maar er wonen intussen ook heel veel jongvolwassenen die graag op zichzelf willen wonen. Het gaat om mensen tot 30 jaar die bijvoorbeeld net klaar zijn met hun opleiding. Ze willen nog niet samenwonen, maar hebben wel behoefte aan een eigen woning. Juist voor die categorie is een schrijnend tekort aan betaalbare woningen. De Alliantie wil gebouwen graag een tweede leven geven en de beschikbaarheid van betaalbare woningen vergroten.’’

De Alliantie heeft onlangs een soortgelijk project in Amersfoort afgerond, waarbij een voormalig kantoorpand aan de Stadsring werd omgebouwd tot een complex met woningen. In dit complex zijn in totaal 53 woningen gerealiseerd voor jongvolwassenen tot en met dertig jaar. De meeste appartementen beschikken over twee kamers. Ook bij dit project waren R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw betrokken.

(Bron: Cobouw.nl)

Wat vindt u van onze website?