Skip to content

Waterliefhebbers gezocht voor Almere meet water

17 april 2019

Word een Waterexpert en doe mee aan ons onderzoek

Almere leeft met water. Het maakt onze stad uniek. Maar wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? En waar blijft er water staan na een hevige regenbui? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor? En wat kom je tegen als je met de boot door onze vaarwegen vaart. Wat zijn de mooiste plekjes en waar is ruimte voor verbetering? Dat willen we graag weten. Daarom zoeken we nieuwsgierige, enthousiaste waterliefhebbers die dat in de periode van mei tot oktober willen onderzoeken door mee te doen aan het project Almere meet water. 

Citizen science

Almere meet water is een ‘citizen science’- (burgerwetenschap) project. Enthousiaste Almeerders – waaronder jij? – verzamelen gegevens door experimenten uit te voeren. Onderzoekers, maar ook de gemeente en het waterschap, maken vervolgens gebruik van die gegevens. Interessante uitkomsten delen we met alle inwoners en passanten van de stad.

Doe ook mee!

Lijkt het je leuk om mee te werken aan Almere meet water? Ga naar almeremeetwater.nl voor meer informatie en om je aan te melden. Of bekijk eerst de video over het project. Nieuwsgierig, maar wil je eerst meer weten? Kom dan naar de startbijeenkomst op vrijdag 3 mei bij de Reigers-Inn. Aanmelden voor de startbijeenkomst en het project op almeremeetwater.nl. We vertellen je daar alles over het project.

Waterplan Almere

Almere meet water is een project uit het Waterplan Almere. Het is een samenwerkingsproject tussen de inwoners van Almere, Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, kunstenaar Pavèl van Houten, kennisinstituten Deltares en Wageningen Environmental Research (WEnR), Stad & Natuur Almere en de Waterburgemeester Almere.

 

 

 

 

 

Wat vindt u van onze website?