Zeven Almeerse sporters met een verstandelijke beperking gaan in maart naar de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk

24 februari 2017

Vanuit de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) mogen in maart 2017 vijf Almeerse schaatsers met een verstandelijke beperking en een coach meedoen aan de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk! Daarnaast gaan er nog twee Almeerse skiers mee van skivereniging De Wollfskamer uit Huizen. 

Van 14 t/m 25 maart strijden 2.700 sporters uit 110 landen tegen elkaar. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials en 3.000 vrijwilligers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2017! De 25 sporters van Team NL zijn actief in 4 takken van sport: langlaufen, shorttracken, snowboarden en skiën.

De vijf sporters doen mee met shorttrack in Graz. Afgelopen maanden hebben zij hard getraind met hun coach Cynthia Zetz ASV.  Mina Bahgat, Sebastiaan Jacquemier, Alex Rebel, Hellen de Leeuw en Brian Proost van ASV komen dus goed voorbereidt aan de start. Wethouder René Peeters van Sport heeft hen onlangs nog succes gewenst met hun deelname. Je kunt de sporters dagelijks volgen via https://www.facebook.com/asvnaargraz. Omroep Flevoland zal vanaf 18 maart dagelijks een item uitzenden vanuit Oostenrijk.

De deelname van de Almeerse sporters  van ASV wordt mede mogelijk gemaakt door allerlei sponsoracties die de sporters zelf hebben gehouden en een aantal grotere sponsoren zoals Breijer Facilicom, de Lions Club Almere, Kiwanis Almere, Duratec Cycles, DEEN Jeugdsponsoractie, Sportservice Flevoland, De creatieve Motor, St. Onbeperkt Sport en de RABO Clubkas actie.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Het motto van de Special Olympics is: Changing lives, changing attitudes!
 

Wat vindt u van onze website?