Vragen en antwoorden over privacy en machtigingen

We zijn ons ervan bewust dat het gebruik van digitale media door de overheid vragen oproept over privacy. We gaan zorgvuldig om met gemeentelijke informatie en doen dat ook met uw gegevens. Voor de volledigheid geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen over de AlmereApp.

If you can read this, you have to activate javascript for your browser. This extension was brought to you by TYPO3-Macher, die TYPO3-Agentur.
AlmereApp
Welke (persoonlijke) gegevens kan de gemeente bekijken op smartphones met de AlmereApp?

Geen gegevens. Met de AlmereApp is het technisch onmogelijk om contactgegevens uit de smartphone te halen, veranderen of verwijderen.

Waarom is de machtiging 'Uw persoonlijke gegevens lezen' nodig

Deze machtiging zorgt ervoor dat u makkelijk een locatie kunt toevoegen aan uw contactenlijst. U hebt de locatiegegevens dan sneller bij de hand dan wanneer u die weer op zou moeten zoeken in de app. 

Voor de installatie van deze functie zijn lees- en schrijfrechten nodig. Met ‘Zet in contacten’ voegt u een locatie toe aan uw contactenlijst. De app controleert dan of de locatie al in uw lijst staat, om dubbelingen te voorkomen. Staat de locatie er nog niet in, dan worden de naam- en adresgegevens weggeschreven in uw contactenlijst; ze worden alleen lokaal op het toestel opgeslagen.

Welke gegevens stuurt de app vanuit de telefoon?

Postcode en huisnummer voor 'bakkendag'

Contactgegevens en telefoonnummers kan de app niet versturen. Wel de postcode en het huisnummer die u zelf invoert voor ‘bakkendag’. Als u zich hiervoor aanmeldt, kunt u zien wanneer u welke afvalcontainer op welke dag aan de weg kunt zetten. Postcode en huisnummer gaan samen met een identificatienummer naar een beveiligde server. Deze server stuurt vervolgens de informatie over de containers naar de app op uw telefoon.

Foutrapportage

Op het moment dat de app crasht, verstuurt hij een foutrapportage. Hierin zitten alleen technische gegevens, geen persoonlijke gegevens. De ontwikkelaar van de app kan met zo’n rapportage makkelijker fouten opsporen en oplossen.

Kan de gemeente zien waar ik ben?

Nee, dat kan niet. De app bepaalt slechts via de gps-functie op uw telefoon uw locatie. Daardoor kunt u in de rubriek ‘Om me heen’ de dichtstbijzijnde voorzieningen vinden (zoals apotheek of parkeergarage).

Wat vindt u van onze website?