Skip to content

Zonnepanelen

Zonnepanelen op uw woning

zonnepanelen op woning

Iedere particuliere huiseigenaar/ bewoner in Almere kan met één druk op de knop zien welk deel van hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat dit aan en energie en geld oplevert. Deze zogenoemde Zonnekaart is door iedereen te raadplegen via de site almere.zonnekaart.nl.

Almere streeft ernaar om een energieneutrale stad te zijn in 2022. Een belangrijke peiler om deze ambitie waar te kunnen maken is zonne-energie, oftewel via zonnepanelen. De Zonnekaart is een van de initiatieven om energiebesparing en het verduurzamen van energie te bevorderen.

Heeft u interesse om zonnepanelen te plaatsen op uw dak, dan kunt u ook gebruik maken van het energiefonds Almere. Daar kunt u een duurzaamheidslening of stimuleringslening aanvragen tegen een aantrekkelijke rente. Meer informatie over het energiefonds, laat u hier verder informeren. Wij maken er u op attent dat de mogelijkheden voor een Duurzaamheidslening gestopt zijn. Het beschikbare bedrag is op.

Geschikte daken

De Zonnekaart toont welke daken in Almere het meest geschikt zijn voor zonnepanelen; daken met een groene kleur zijn zeer geschikt, geel redelijk geschikt en rood ongeschikt. De site laat een berekening zien van de kosten en opbrengsten van de zonnepanelen voor een te selecteren woning. Dit kan desgewenst worden aangepast door o.a. het aantal zonnepanelen te verkleinen of te vergroten. De rekenmodule is (vooralsnog) alleen geschikt voor particuliere eigenaren en bewoners. Om voor een bedrijf een berekening te maken is namelijk meer informatie nodig – zoals de fiscale aftrekmogelijkheden – waardoor dit niet binnen de mogelijkheden van de kaart valt.

De Zonnekaart maakt gebruik van een combinatie van weerdata, de invallende zonnestraling, de hellingshoek van de daken en de schaduwsituatie. De uitkomsten zijn gemaakt aan de hand van een aantal  Geografische basisbestanden zoals het  Actueel Hoogtebestand Nederland, Basisregistratie Adressen en Gebouwen, Topografische ondergrond waarmee een 3D-model is gemaakt. Daarnaast zijn gedetailleerde luchtfoto’s beschikbaar waar de nodige informatie aan ontleend wordt.

Banner Energie Werkt

Meer informatie

Wat vindt u van onze website?