Kinderlintje

Kinderlintjes voor jonge Almeerse Keien

Elk jaar worden er kinderlintjes uitgereikt aan Almeerse Keien die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Een Almeerse Kei is een kind tussen de 4 en 12 jaar dat zich belangeloos inzet voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om één kind of een groep kinderen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd.

Enkele voorbeelden van kinderen die in aanmerking komen voor een kinderlintje zijn:
Kinderen die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel
Kinderen die bijzondere prestaties verrichten op het gebied van sport of cultuur
Kinderen die succesvol een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren
Kinderen die een bijzondere heldendaad hebben verricht
Kinderen die als mantelzorger actief zijn (zij worden door de VMCA voorgedragen).

Nomineer Almeerse Keien voor een kinderlintje!
Iedereen boven de 18 jaar mag een kind of een groep kinderen nomineren voor deze onderscheiding. Ouders mogen hun eigen kind niet nomineren. Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van de burgemeester maakt uit de inzendingen een keuze.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een nominatie in te zenden, zodat we zoveel mogelijk Almeerse Keien in het zonnetje kunnen zetten. De volgende uitreiking van de kinderlintjes is op - nader te bepalen - november 2017. De kinderlintjes worden één keer per jaar in het stadhuis van Almere aan de Almeerse Keien uitgereikt.

Kent u een Almeerse Kei dat een kinderlintje verdient? Dan ontvangen wij graag voor 6 oktober 2017 het nominatieformulier retour.

Wat vindt u van onze website?