Skip to content

Crowdfunden voor Almere

Voor je Buurt is het crowdfundingplatform voor iedereen met een goed idee of leuk project wat bijdraagt aan een mooier, groener, socialer of leuker Almere. Via Voor je Buurt zet je een eigen campagne op zodat mensen kunnen bijdragen aan jouw project of idee door een donatie te doen, spullen te doneren of zich in te zetten als vrijwilliger. In Almere zijn er al crowdfundingcampagnes opgezet voor het realiseren van een kattencafé, de aanschaf van een rolstoelbakfiets en het realiseren van een nieuwe woning voor thuisloze jongeren. 

Op voorjebuurt.nl vind je nog veel meer inspiratie van initiatiefnemers die iets moois willen doen voor hun straat, wijk of stad en daarom een crowdfundingcampagne zijn gestart. 

Bij crowdfunding financier je een project doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Zo vorm je een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Via www.voorjebuurt.nl/start-project kun je een campagnepagina aanmaken. Voor je Buurt neemt dan contact met jou op om jou verder op weg te helpen met jouw campagne. Daarnaast geven zij twee keer per jaar een gratis workshop in Almere waarin je leert hoe crowdfunding werkt, welke initiatieven zich lenen voor crowdfunding en op welke manier je mensen vanaf het begin betrekt bij je project.

Als je aan de slag gaat met crowdfunding in Almere maak je kans op een bijdrage van maximaal 1.000 euro van de gemeente. Via Voor je Buurt maak je ook kans op bijdragen van VSBfonds en Stichting DOEN tot 5.000 euro. Zij doneren aan jouw campagne tot maximaal 50% van het doelbedrag. 

Wat vindt u van onze website?