Skip to content

AKT Sportexperience

Welkom op de pagina van de AKT Sportexperience!

Op 25 oktober 2018 vond de eerste editie van dit sportevenement van Almere Kenniscentrum Talent plaats. Almeerse kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar deden mee aan het evenement waar een combinatie werd gemaakt tussen de sport die kinderen leuk vinden om te doen en de sport waar ze goed in zijn. 

Het doel van de AKT Sportexperience is om de Almeerse jeugd inzicht te geven in hun eigen sportmotivatie en –vaardigheid. Op die manier wil de gemeente hen stimuleren om een leven lang plezier in sport en bewegen te hebben. De AKT Sportexperience bestaat uit verschillende onderdelen. Vooraf ontdekken de jeugdige deelnemers via een online test welke sport zij leuk vinden om te doen. Vervolgens maken ze via clinics, verzorgd door Almeerse sportverenigingen, kennis met verschillende sporten én doen ze een test om uit te vinden waar ze goed in zijn. Na afloop krijgen alle deelnemers een brief met hun persoonlijke scores en een vervolgaanbod bij de Almeerse sportverenigingen.  

De AKT Sportexperience werd in 2018 mogelijk gemaakt door Rabobank Almere en werd georganiseerd in samenwerking met De Schoor, Sportservice Flevoland, Almeerse Scholengroep, Prisma, MBO College Poort Sport & Bewegen, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, VU Amsterdam en Almere Marktonderzoek Advies (AMA). Het doel is om de AKT Sportexperience jaarlijks te organiseren.

Bekijk hieronder de aftermovie van de 2018-editie van de AKT Sportexperience!

Sfeerimpressie AKT Sportexperience 2018

 

Terrance Pieters, Ashleigh Weerden en Lilian de Geus vertellen wat meerdere sporten beoefenen voor hen heeft betekend:

Wat vindt u van onze website?