Evenementen

Bijenpraatjes

Elke maand t/m augustus komt Cor Dol vertellen over de bijen in de bijenstal bij Stad & Natuur op de Kemphaan. 
Tijdens de gratis rondleiding en demonstratie in de bijenstal leren Almeerders dat bijen heel nuttig en slim zijn. Zonder bijen zijn er veel minder bloemen, appels en peren. Hoe word je imker en wat zijn de verschillen tussen wespen, hommels en honingbijen? U komt alles te weten tijdens de Bijenpraatjes!

De honing wordt veel gekocht door mensen die hooikoorts hebben. Want het eten van honing van een lokale imker vermindert de hooikoortsklachten, omdat de bijen de honing in de directe omgeving halen en er dus stuifmeel in zit waar mensen allergisch voor zijn. Een soort gratis immunotherapie dus! Zodra de honing weer voorradig is, verkoopt de imker het vloeibare goud.

De Bijenpraatjes worden gegeven op 26 april, 24 mei, 26 juni, 9 juli (tijdens de Imkerijdag), 2 augustus en 9 augustus van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Groepen graag reserveren via educatie@stadennatuur.nl. De bijenpraatjes zijn voor individuen gratis, groepen betalen 15 euro. De bijenstal bevindt zich naast het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1 in Almere.

Locatie
Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1
Datum
woensdag 26 april 2017
Tijd
13.30 uur tot 15.00 uur
Wat vindt u van onze website?