Evenementen

Festival 2 Turven Hoog

Het internationaal theaterfestival voor de allerkleinsten (0-6 jaar), Festival 2 Turven Hoog, is van 27 september tot en met 1 oktober 2017 in de nieuwe bibliotheek, ‘t KAF en Corrosia en in Amsterdam in de Krakeling. Het festival presenteert een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en vaak nieuwe muziek-, dans- en theatervoorstellingen uit Nederland en andere landen.

Dit jaar is de grote dag op zaterdag 30 september. Die dag is er ook van alles te doen buiten op de Diagonaal en de Esplanade in Almere Stad. Tijdens het festival zijn er gratis te bezoeken installaties en workshops in de gebouwen te vinden die speciaal zijn gemaakt voor het festival.
 
Enkele highlights: van een egel die verliefd wordt op een mol (Stekeblind) tot een dans over de kaart van de wereld (Mappamondo).
Dit jaar staan weer een aantal bijzondere voorstellingen op het programma. Uit Nederland presenteren we vijf nieuwe voorstellingen voor peuters en kleuters die nog niet eerder te zien waren, waaronder Mappamondo van Dadodans (première), de Vervelende Bus van Schippers&VanGucht (première), VaarWel van Malou van Sluis en STIP IT van het duo Schuurmans en Smits en Kras van Alle hoeken van de Kamermuziek.
 
Uit België komt 4Hoog met de nieuwe voorstelling Stekeblind. Uit Duitsland is het duo Florschütz & Döhnert er weer bij met hun nieuwe kleutervoorstelling 'Een gat is meestal rond' en voor de tweede keer met Ssst! hun pareltje voor peuters. Daarnaast presenteren we een bijzondere voorstelling uit Frankrijk genaamd Nao Nao. In deze laatste voorstelling wordt er een wereld gemaakt van klei die je kan aanschouwen in een echt amfitheatertje.
 
Ook buiten de theaters is er een uitgebreide programmering. De Vervelende Bus van Schippers&VanGucht en de camper van TG Bodemloos staan opgesteld op het plein voor KAF en in de winkelstraat lopen de Giraffen van Teatro Pavana en kom je de rijdende robot BLOM tegen die je uitdaagt om de straat vol te tekenen. 
Op donderdag 28 en vrijdag 29 september ontvangen we scholen en kinderen van kinderdagverblijven uit Almere, die gezamenlijk naar voorstellingen komen kijken. 
 
Meer informatie: 2turvenhoog.nl 
 
Festival 2 Turven Hoog wordt georganiseerd door Stichting 2+producties in samenwerking met de nieuwe bibliotheek, KAF en Corrosia in Almere en de Krakeling in Amsterdam. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van o.a. Gemeente Almere, Provincie Flevoland, Fonds Podiumkunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Datum
woensdag 27 september 2017 – zondag 1 oktober 2017
Wat vindt u van onze website?