Home » Werken

Werken

Werken in Almere

Warmtekrachtcentrale Almere

In Almere wonen ruim 195.000 mensen. Samen met ondernemers en organisaties werken we daarom aan de groei van het aantal banen. Liefst in Almere zelf.

Wilt u werken bij de gemeente, dan vindt u de vacatures verderop op onze site. Wilt u verder als zelfstandig ondernemer, dan kan het Ondernemersloket u verder helpen.

En heeft u hulp nodig bij het vinden van een baan, klik dan op Werk zoeken.

Jongeren werkervaring op laten doen met Startersbeurs

Voor jongeren die net klaar zijn met hun opleiding is het op dit moment lastig om een passende baan te vinden. Dat wil zeggen: passend bij het niveau van de opleiding die ze hebben afgerond. Veel werkgevers vragen mensen met specifieke werkervaring. Jongeren die net klaar zijn met school hebben die ervaring nog niet. Om de jongere een vliegende start op de arbeidsmarkt te geven, door ze na hun opleiding werkervaring te laten opdoen is er de website Startersbeurs. Begin februari is de Flevolandse versie gelanceerd: www.startersbeurs.nu/flevoland.

Doel van de Startersbeurs
Doel van de Startersbeurs is jongeren een vliegende start op de arbeidsmarkt te geven, door ze na hun opleiding werkervaring te laten opdoen. Een jongere kan zelf op zoek gaan naar een werkervaringsplek of er een zoeken op de website. De jongere doet zes maanden lang werkervaring op bij een bedrijf op het niveau van de afgeronde opleiding, en ontvangt daarvoor een vergoeding (een Startersbeurs) van 500 euro per maand. Deze vergoeding wordt gefinancierd door de gemeente. Daarbovenop spaart het bedrijf 100 euro per maand voor de jongere. Aan het einde van de zes maanden heeft de jongere dan een budget van 600 euro om een aanvullende training of cursus te volgen die past bij de werkervaring die hij of zij heeft opgedaan.

Voordelen voor jongere en bedrijf
De kosten zijn voor het bedrijf dus laag, en de baten hoog: jongeren zijn enthousiast om aan het werk te gaan en brengen recente kennis en frisse ideeën met zich mee. In ruil daarvoor begeleidt een bedrijf de jongere om de kennis in de praktijk te brengen. Met de werkervaring die de jongere opdoet met de Startersbeurs wordt het gemakkelijker om aansluitend een baan te vinden.

Eerste jongere al aan de slag
Lelystad is initiatiefnemer voor de Startersbeurs in de regio Flevoland. Jongeren uit Lelystad konden al gebruik maken van de Startersbeurs. Vanaf 30 januari is de website er ook voor jongeren uit de arbeidsmarktregio Flevoland: de gemeenten Almere, Dronten, Urk en Noordoostpolder. Sinds een paar maanden, dus nog voor de lancering van de Flevolandse website, is de eerste jongere uit Dronten al met een Startersbeurs aan de slag in een werkervaringsplek.

Werkgevers kunnen werkplek aanbieden
Ook werkgevers worden van harte uitgenodigd de site te bezoeken. Een bedrijf dat een werkervaringsplek beschikbaar heeft en op zoek is naar een gemotiveerde jongere, kan die plek op de site aanbieden.

Over Startersbeurs
Startersbeurs wordt al in een aantal Nederlandse gemeenten en regio’s ingezet, waaronder in Rotterdam.

Startersbeurs is een idee ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenvakbonden FNV en CNV. Zie voor meer informatie www.startersbeurs.nu 

Startersbeurs

Nieuws

Geen nieuws in deze lijst:

Beoordeel deze pagina