Wajong en ouder dan 27? Mogelijk heeft u recht op een toeslag.

21 juni 2016

In Almere zijn er allerlei voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. Via de website berekenuwrecht.nl kunt u bekijken waar u mogelijk recht op heeft. Hierbij is voor de mensen met een Wajonguitkering van 27 jaar en ouder iets mis gegaan. Mogelijk kreeg u daardoor een verkeerd advies.

Ten onrechte is een aftrekpost van 60 euro niet meegerekend. Daardoor kreeg u mogelijk een advies dat u geen recht had, terwijl u wel recht had. Deze fout is per ingang van 15 juni 2016 hersteld.

Wat kunt u doen?

  • Heeft u voor 15 juni 2016 een aanvraag proberen in te dienen via Bereken uw recht, en kreeg u daarbij het advies dat u waarschijnlijk geen recht had? Mogelijk was dat advies niet juist. Als u uw aanvraag door dat advies niet heeft ingediend, kunt u nu opnieuw via berekenuwrecht.nl bekijken of u mogelijk recht heeft. Dit geldt alleen voor de mensen in Almere met een Wajonguitkering van 27 jaar en ouder. Ga naar berekenuwrecht.nl en kijk opnieuw of u recht heeft. Houdt de gegevens over uw inkomen en woonsituatie bij de hand. Wilt u een meteen aanvraag indienen via berekenuwrecht.nl dan heeft u DigiD nodig.
  • Kreeg u de melding dat u waarschijnlijk geen recht had, maar heeft u toch uw aanvraag ingediend? Wij hebben alsnog de aftrekpost meegerekend bij de behandeling van uw aanvraag. U hoeft dus niets te doen.


Op Almere.nl/rondkomen vindt u alle voorzieningen voor mensen met een laag inkomen in Almere.

Wat vindt u van onze website?