Skip to content

Schulden

Bij PLANgroep kunt u terecht voor hulp bij budgetproblemen. Heeft u problemen om rond te komen met uw inkomen? Of heeft u schulden waar u zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kunt u zich bij ons aanmelden. PLANgroep werkt in opdracht van de gemeente Almere en werkt samen met diverse hulp- en dienstverlenende instellingen.

Wat doet PLANgroep?

Bij PLANgroep vult u een digitale vragenlijst in en voert u een intakegesprek. Vervolgens bepaalt PLANgroep of u een schulddienstverleningstraject kunt volgen. Kan dat niet op korte termijn, dan verwijst PLANgroep u door naar een andere organisatie voor passende ondersteuning (bijvoorbeeld cursussen om beter rond te komen met uw inkomen). Om te bepalen of een schulddienstverleningstraject op dit moment geschikt voor u is, kijkt PLANgroep onder andere naar:

  • hoe stabiel uw inkomen is;
  • hoe uw sociale netwerk eruitziet;
  • wat voor soort schulden u heeft;
  • of u in staat bent om uw financiële situatie te veranderen;
  • of u gemotiveerd bent om uw schuldenproblemen aan te pakken.

Wat moet u nog meer weten?

De dienstverlening van PLANgroep is toegankelijk voor alle inwoners van Almere. Onze dienstverlening kost u niets. U bent verplicht om officieel ingeschreven te staan in de gemeente Almere en een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen.
Let op: u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw budget en uw financiële situatie.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor schulddienstverlening? Dat kan van maandag tot en met vrijdag tijdens de open inloopuren van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op afspraak kunt u terecht 8.30 tot 17.00 uur. Als u bij ons langskomt, krijgt u meer informatie over onze dienstverlening.

Als u aan de voorwaarden voldoet, maken we met u een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, geven wij u advies en verwijzen wij u door naar andere organisaties. 

U kunt ook uw gegevens achterlaten via www.plangroeponline.nl/almere. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Legitimatie

Bij PLANgroep moet u zich legitimeren met een identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) dat nog minimaal drie maanden geldig is. Let op: U moet zowel het origineel als een kopie van de legitimatie overleggen.

Telefonisch bereikbaar

PLANgroep is iedere werkdag van 9.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (036) 539 59 50.

Vroeg Eropaf: hulp bij huurachterstanden

Als u een huurachterstand heeft bij een woningcorporatie, dan melden zij dit bij het project Vroeg Eropaf. Medewerkers van Vroeg Eropaf (werkzaam bij PLANgroep en Zorggroep Almere) komen vervolgens bij u langs om te vragen of u hulp nodig heeft bij het oplossen van de betalingsachterstand. 

De medewerkers gaan thuis met u in gesprek. Dit is een gratis adviesgesprek. Het team kijkt samen met u wat de oorzaak van de achterstand is en welke oplossingen er voor u zijn. 

U kunt zich niet zelf aanmelden bij Vroeg Eropaf. Heeft u ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kunt u terecht bij het financiële spreekuur in uw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Eropaf: als huisuitzetting dreigt

Soms kunnen geldproblemen zo erg oplopen, dat u uw huurwoning dreigt kwijt te raken. Het project ‘Eropaf’ kan hulp bieden als er een vonnis voor huisuitzetting is uitgesproken. De woningcorporatie meldt dit bij het project Eropaf. Medewerkers van het Leger des Heils, Kwintes en/of GGD Flevoland komen dan bij u langs. 

De medewerkers gaan thuis met u in gesprek. Dit is gratis. Het team kijkt samen met u wat de oorzaak van de problemen is en welke oplossingen er zijn om de huisuitzetting alsnog te voorkomen. Bijvoorbeeld door uitstel van betalingen te regelen.

U kunt zich niet zelf aanmelden bij Eropaf. Heeft u ondersteuning nodig bij geldproblemen? Dan kunt u terecht bij het financiële spreekuur in uw wijk of bij PLANgroep. De contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Nuttige links

Contact met PLANgroep

Stadhuisplein 1
1315 HR Almere

Postadres:
Postbus 10282
1301 AG Almere

(036) 539 59 50  
plangroeponline.nl/almere 

almere@plangroep.nl

U kunt de gehele dag bellen met PLANgroep op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

PLANgroep heeft vrije inloop op werkdagen van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. Op afspraak kunt u terecht van 8.30 tot 17.00 uur.

Wat vindt u van onze website?