Afvalbak aanvragen

U kunt via onderstaande knop een (extra) afvalbak aanvragen, uw bak opgeven als vermist/gestolen/beschadigd of een melding maken als uw bak niet geleegd is.

Afvalbak

Afvalbak voor nieuwbouw woning

Komt u in een nieuw opgeleverde woning in Almere wonen, dan hoeft u geen afvalbakken aan te vragen. U krijgt van de gemeente bericht over hoe de afvalinzameling in uw wijk geregeld is.

Aanvraag (extra) afvalbak 

Biobak (etensresten, tuinafval, luiers en knaagdierafval)
Heeft u veel bioafval en daarvoor niet genoeg ruimte in het gft-gedeelte van uw duobak, dan is het mogelijk een extra biobak te krijgen. Deze wordt op verzoek gratis verstrekt.

Papierbak
Woont u in een laagbouwwoning of op de begane grond van een appartementencomplex, dan kunt u een eigen papierbak aanvragen.

Extra duobak
Heeft u veel restafval, dan is het bij uitzondering mogelijk een extra duobak te krijgen. Deze is beschikbaar voor huishoudens vanaf 6 personen (op basis van  inschrijvingen op uw adres bij de gemeente).

Vermist/gestolen, beschadiging

U heeft recht op een vervangende bak als uw duobak, plasticbak of papierbak vermist of gestolen is. Is uw bak beschadigd of vernield, dan komt er binnen 5 werkdagen een medewerker van de gemeente bij u langs om de bak te repareren. Als de bak niet meer te repareren is, zorgt hij ervoor dat er een vervangende bak bij u thuisbezorgd wordt.

Wat vindt u van onze website?