Skip to content

Afvalkalender 2019

21 december 2018
Frontpage Almere Afval app

De gemeente komt natuurlijk ook in 2019 weer uw afvalbakken legen: de ene week de duobak, de andere week de plasticbak. En eens in de twee weken de papierbak en het textiel. Op almere.nl/afvalkalender kunt u uw postcode en huisnummer invoeren; u krijgt dan de afvalkalender voor uw adres op maat.

Almere Afval App 

Er is ook een app beschikbaar met een kalender voor het ophalen van het afval. Download de app en meld u in de app aan. In de app kunt u aangeven dat u een herinnering op uw telefoon wilt ontvangen. Wanneer u de herinnering wilt ontvangen kunt u ook zelf instellen. In de herinnering staat wanneer en welke bak geleegd wordt in uw wijk. Zo vergeet u nooit meer welke bak u aan de straat mag zetten.

Afvalkalender printen

Via de website kunt u ook een afvalkalender voor heel 2019 printen. Heeft u geen toegang tot internet of wilt u de afvalkalender graag op papier maar heeft u geen printer? We helpen u graag! U kunt contact opnemen met de gemeente via 14 036 of via almere.nl/contactformulier. U krijgt de afvalkalender voor uw adres dan thuisgestuurd.

Handige hulp bij afval scheiden

In de app van de Afvalkalender vindt u een handige hulp hoe afval te scheiden en welke afval in welke afvalbak hoort. Zoek dan op product of materiaal en u krijgt het juiste antwoord. Ook staan de locaties van alle ondergrondse inzamelcontainers in de app om bijvoorbeeld glas, papier en restafval weg te brengen.Wat vindt u van onze website?