Skip to content

Glas in ’t bakkie: alleen nog wit doorzichtig en gekleurd glas

24 mei 2018
Nieuwe glasbak met twee openingen

Woensdag 23 mei onthulde afdelingsmanager Stadsreiniging Rob Ravensbergen de eerste glasbak voor twee soorten glas; wit doorzichtig en gekleurd glas. Voor de glascampagne worden de glasbakken de komende tijd aangepast van drie naar twee inworpgaten. Natuurlijk mag het glas ook nog in de glasbak met deksel of dop èn restjes er in. 

Onze glasverwerker kan van een mengeling van gekleurde glasscherven gewoon weer aparte kleuren glas maken. Zoals bruin of groen glaswerk, maar ook rood of blauw glas. Vanaf nu is het voor de inwoners makkelijker om glas te scheiden. 

Glas waar drank, voedsel of cosmetica in was verpakt hoort in de glasbak. Er zijn straks nog maar twee openingen in de glasbak, voor wit doorzichtig glas en de overige kleuren, dus gekleurd glas. Natuurlijk mag ook nog steeds glas mèt de deksel of dop erop én restjes erin. Makkelijk, snel en schoon, want het glas hoeft u niet meer om te spoelen. 

Almere is goed op weg met glas scheiden; 76% van het glas wordt apart ingezameld. Dat is 17,7 kilo per persoon per jaar. Maar er verdwijnt in Almere nog steeds zo’n vijfeneenhalf kilo glas per persoon per jaar in de afvalbak bij het restafval. Restafval wordt verbrand. Dit kost geld en is slecht voor het milieu. Daarom zamelen we glas apart in: in de glasbak, gesorteerd in wit doorzichtig en gekleurd glas.

Wat vindt u van onze website?