Skip to content

Proef: afvalinzameling zijbelading

Vuilniswagen met zijbelading

Uit onderzoek van de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD) blijkt dat inwoners graag om hun afval juist willen scheiden. Om die reden onderzoekt Stadsreiniging hoe de inzamelmiddelen in Almere verder verbeterd kunnen worden. 

Op 2 januari 2019 beginnen we daarom met een proef waarbij een voertuig de afvalbak niet meer via de achterkant van de vrachtwagen leegt, maar via de zijkant. Voordeel is dat u de afvalbak in de meeste gevallen dichter bij uw woning kunt aanbieden. Stadsreiniging wil graag uitproberen of deze manier van inzamelen in Almere net zo succesvol kan werken als elders in het land.

Proef

De proef wordt uitgevoerd in achttien gebieden in Almere om te zorgen voor een gedegen resultaat van de proef. De gebieden zijn gekozen op basis van de inzameldagen en locatie. De proef duurt zeven maanden; van 2 januari tot en met eind juli 2019. 

Op de bak wordt door een medewerker van de gemeente een sticker (zie hiernaast) geplakt. De sticker geeft aan hoe u de bak aan de weg moet zetten. 

 

Klik op stipje voor adres.

Wat vindt u van onze website?