Skip to content

Bossen en parken

Veilige en gevarieerde bossen en parken

Om de bossen en parken in Almere veilig en gezond te houden, is onderhoud nodig. Op veel plekken vervangt de gemeente Almere grote groepen bomen voor nieuwe. We gebruiken hiervoor verschillende soorten. Daarmee houden we de bossen en parken in Almere groen, gevarieerd en aantrekkelijk voor de bewoners, maar ook voor vogels en insecten.

Nieuwe bomen

We planten zo snel mogelijk nieuwe bomen als we grote groepen bomen verwijderen in bossen en parken. Als we populieren vervangen komen er nieuwe exemplaren voor terug. Essen vervangen we door verschillende soorten loofbomen zoals eiken, lindes, iepen en beuken. Daarnaast hebben we aandacht voor de bosranden. Daar planten we verschillende soorten struiken met bessen, die aantrekkelijk zijn voor vogels. Zo leveren we een bijdrage aan de flora en fauna. 

Waarom bomen vervangen?

In de bossen en parken van Almere staan grote groepen zieke essen en zwakke populieren die gevoelig zijn voor takbreuk. We willen voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan. Daarom vervangen we deze bomen voor nieuwe bomen.

Planning

Vanaf eind november 2018 starten we gefaseerd in heel Almere met het vervangen van grote groepen bomen in de bossen en parken. We hopen dat we alle nieuwe bomen en struiken uiterlijk in het voorjaar van 2019 hebben geplant.

legenda
Wat vindt u van onze website?