Balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Contactgegevens Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Bij de afdeling Vergunning, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen www.almere.nl.

Heeft u advies nodig of heeft u een vraag over een vergunning dan kunt u contact opnemen met de balie Vergunning, Toezicht & Handhaving. U kunt ook persoonlijk langskomen, dit is mogelijk na het maken van een afspraak.
www.almere.nl/afspraak of telefonisch via 14036 of het contactformulier invullen info@almere.nl.

U vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis.

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Soms heeft u informatie nodig over een verleende (bouw)vergunning. Deze informatie, bouwarchief, kunt u, tegen betaling, digitaal opvragen. In het bouwarchief worden onder meer vergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen en dergelijke bewaard. Voor het inzien van een (bouw)vergunning die ter inzage ligt kunt u zelf een afspraak maken bij de balie van Vergunning, Toezicht & Handhaving (VTH) via www.almere.nl/afspraak of contact opnemen met 14036 voor het maken van een afspraak.

Ook niet-eigenaren kunnen inzage in vergunningen krijgen.

Zodra de gegevens op onze afdeling beschikbaar zijn nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. De afhandeltermijn bedraagt 14 dagen, bij papieren dossiers kan dit langer duren.

Let op: er zijn leges verbonden aan de inzage. Kijk voor de bedragen in de legeverordening.  

Inloggen met DigiD:

Aanvragen inzage bouwdossier/ vergunningen

Inloggen met e-Herkenning:

Aanvragen inzage bouwdossier/ vergunningen

Vragen over bestemmingsplannen

In verband met de juridische gevolgen kunnen wij telefonisch geen inhoudelijke informatie geven over bestemmingsplannen. Wij adviseren u om hiervoor een afspraak te maken.

Veel informatie over bestemmingsplannen is hier digitaal in te zien.

Vragen over marktvergunningen

Heeft u vragen over een marktvergunning? Veel informatie is te vinden op de marktpagina.  U kunt ook op marktdagen contact opnemen met één van de marktmeesters. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Afspraak afzeggen?

Heeft u een afspraak maar kunt u niet op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn? Zeg uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af. Dan kunnen wij in uw plaats iemand anders helpen. Dat zorgt ervoor dat u ook sneller weer terecht kunt. Uw afspraak afzeggen of verplaatsen

Online regelen

Wat vindt u van onze website?