Zelfbouw

Ik bouw mijn huis in Almere

Woningen zelfbouw

Een kavel kopen, een huis ontwerpen en vervolgens zelf bouwen. Dat is zelfbouw in een notendop. De gemeente Almere geeft zelfbouwers (particuliere opdrachtgevers) alle ruimte. We gaan uit van het principe: mensen maken de stad. Daarom streven we ernaar dat iedereen die dat wil een bouwkavel kan kopen. Interesse? Kijk op IkbouwmijnhuisinAlmere.nl

De kavels

Er zijn in Almere altijd ruim voldoende kavels te koop die in prijs en grootte variëren van 100 m2 tot 4.000 m2. Een overzicht van beschikbare kavels vindt u op de Kavelkaart. Prijzen beginnen bij € 35.000. Voor koopstarters zijn er kavels met de starterslening Ikbouwbetaalbaarinalmere.nl (IbbA).  Er zijn allerlei vormen van zelfbouw mogelijk. U kunt alléén bouwen, maar er ook voor kiezen om samen met anderen iets te bouwen. Er zijn kavels voor rijtjeshuizen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers of bijvoorbeeld woonwerkvilla's. De kavels liggen in alle stadsdelen:

Stadsdeel Almere PoortColumbuskwartierEuropakwartier en Homeruskwartier 

Stadsdeel Almere HoutNobelhorst en Vogelhorst

Stadsdeel Almere StadNoorderplassen

Stadsdeel Almere BuitenStripheldenbuurt

Stadsdeel Almere HavenDe Laren en Overgooi

De Kavelwinkel

Wie een kavel koopt, krijgt de vrijheid om een woning van a tot z te ontwerpen en te laten bouwen. Het is een proces van 1,5 tot 2 jaar waar veel eigen verantwoordelijkheid bij komt kijken. Denk aan budgetbewaking, het laten maken van een ontwerp, een bouwer kiezen, de planning. Die maken het bouwen van een huis een uitdagend avontuur. U komt vele vragen tegen, in elke fase van het bouwproces.

De adviseurs van de Kavelwinkel weten dat en geven u graag wat houvast en advies. De Kavelwinkel is gevestigd in het stadhuis van Almere. Hier kunt u 6 dagen per week terecht voor alles wat met zelfbouw en het kopen van een kavel te maken heeft.

Maak een afspraak bij de Kavelwinkel en kies een tijdstip dat het u uitkomt.

Over de Kavelwinkel  

Wat vindt u van onze website?