Skip to content

Energiefonds

Energiefonds Almere: duurzaamheidslening en stimuleringslening

In het kader van het programma Energie Werkt! heeft de gemeenteraad het Energiefonds Almere vastgesteld, waaruit leningen worden verstrekt voor bewoners (duurzaamheidslening) en bedrijven en maatschappelijke organisaties (stimuleringslening). Deze leningen zijn bedoeld voor investeringen in energiebesparing en duurzame energie zoals dubbel glas, zonnepanelen en isolatie van vloer & dak. De lening heeft een aantrekkelijke lage rente. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten gaat de leningsfaciliteiten beheren voor de gemeente Almere.

De leningen in één oogopslag

Stimuleringslening
Met de stimuleringslening kunnen scholen, verenigingen (inclusief Verenigingen van Eigenaren van meer dan 10 leden) en bedrijven, onder voorwaarden, tussen de € 5.000 en € 100.000 lenen om specifieke energie-verbetermaatregelen te realiseren. De leningen hebben een vaste rente (ongeveer 3,4%) en een looptijd van 10 tot 15 jaar. In totaal is er 1,16 miljoen euro beschikbaar voor de stimuleringsregeling.

Meer informatie en aanvragen

Meer informatie 

Aanvragen stimuleringsregeling

Energieleningen groot succes, maar wel eindig

De gemeenteraad heeft begin 2017 dit jaar twee leningen goedgekeurd voor energie maatregelen, om te helpen Almere energieneutraal te maken. Het gaat om de Duurzaamheidslening voor personen en de Stimuleringslening voor organisaties. De Duurzaamheidslening blijkt erg populair onder Almeerders.  Er zijn al ruim 650 aanvragen gedaan voor ongeveer 2.7 miljoen euro aan investering in duurzame maatregelen. Het grootste gedeelte van deze investeringen betreft zonnepanelen.  Er is nog zo’n 3 ton over aan budget, wat naar verwachting eerste helft 2018 wordt uitgeleend. De regeling gaat uit van het principe: wie het eerst komt, die het eerst maalt. 

Maatregelenlijst duurzaamheidslening 

Toelichting duurzaamheidslening

Wat vindt u van onze website?