Werk aan de Dreven

De gemeente Almere werkt aan het beheer en onderhoud van de stad. Daarbij is bereikbaarheid een belangrijk onderwerp. Tijdens wegwerkzaamheden is de bereikbaarheid tijdelijk minder goed, om daarna weer veilig en vlot door de stad te kunnen rijden. Tijdens wegwerkzaamheden maken we een afweging tussen veiligheid van weggebruikers en wegwerkers en de bereikbaarheid. We proberen weggebruikers van binnen en buiten Almere hier zo goed mogelijk over lopende werkzaamheden te informeren.

Hierboven vindt u alle lopende werkzaamheden aan de grote wegen in Almere: de Dreven. Daarnaast ziet u welke werkzaamheden in de planning staan.

Op de hoogte blijven

U kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van wegwerkzaamheden. Door tegenslag of bij slecht weer, kunnen werkzaamheden anders lopen dan gepland. U kunt zich hiernaast aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Daarnaast zijn wij te volgen op Twitter (@werkaandedreven) Wij streven er naar om op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur binnen 4 uur te reageren. Tijdens weekendwerkzaamheden zijn we vaak ook buiten kantooruren bereikbaar via Twitter. Dat geven wij vooraf aan. 

Werkzaamheden Muziekdreef

De gemeente Almere begint maandag 10 oktober om 6.00 uur met het groot onderhoud aan de Muziekdreef. Het gaat om de hele dreef, vanaf de Waddendreef tot en met de eerste rotonde bij het crematorium. De werkzaamheden duren tot eind november.

We leiden het verkeer ter plaatse om. Weggebruikers moeten rekening houden met verkeershinder. Bewoners, bezoekers en werknemers die normaalgesproken gebruik maken van de Muziekdreef krijgen te maken met extra reistijd. In de bewonersbrief die aan omwonenden gestuurd is, vindt u meer informatie, inclusief overzichtskaartjes van de werkzaamheden.

Werkzaamheden Bartokweg / Chopinpad

De gemeente Almere is bezig met het aanpassen van de verkeerssituatie Bartokweg/Chopinpad. De kruising van het fietspad en de Bartokweg is onoverzichtelijk. Met name voor verkeer vanuit de onderdoorgang is het fietspad slecht zichtbaar. Daarom passen we het fietspad aan, en ook bij het winkelcentrum doen we aanpassingen.

Werk in fases

Om de overlast voor bewoners, bezoekers, bevoorradingsverkeer en gebruikers van het fietspad zo veel mogelijk te beperken, verdelen we de werkzaamheden in drie fases. We werken op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en uiterlijk 17.00 uur. We werken met name aan de kant van de busbaan. Het parkeerterrein van het winkelcentrum blijft bereikbaar. Er zijn wel werkzaamheden op de bevoorradingsroute bij het winkelcentrum. Hierdoor moet het bevoorradingsverkeer per fase een andere route rijden. We hebben hierover al gesproken met de ondernemers.

Tijdens alle fases zijn het winkelcentrum, de Bartokweg en aangrenzende straten voor autoverkeer alleen bereikbaar via de Hollandsedreef.

Van 26 september tot en met 4 november is het Chopinpad afgesloten tussen het Strawinskypad en de Operetteweg. Fietsers leiden we met borden om via Louis Armstrongweg, Pianoweg, Carillonstraat en Accordeonstraat.

Van maandag 26 september tot en met maandag 17 oktober werken we aan het Chopinpad. Het fietspad achter het winkelcentrum richten we in als fietsstraat, waar ook het bevoorradingsverkeer gebruik van maakt. Tijdens deze fase rijdt het bevoorradingsverkeer via de Louis Armstrongweg de wijk in en via de Bartokweg de wijk weer uit. Ook verplaatsen we dan de ondergrondse containers voor het winkelcentrum. Dit geeft ongeveer twee dagen lichte hinder op het parkeerterrein.

Van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 4 november werken we aan de kruising Bartokweg/Chopinpad. De fietskruising komt verder van de busbaan te liggen. Hierdoor komt er ruimte voor één auto die de busbaan is overgestoken en moet wachten voor fietsers op het fietspad. Het bevoorradingsverkeer rijdt via de Hollandsedreef/Bartokweg naar het winkelcentrum toe en via de Louis Armstrongweg de wijk weer uit.

Van vrijdag 4 november tot en met vrijdag 18 november leggen we nieuw asfalt aan op de kruising van de Bartokweg met de busbaan. Bij de onderdoorgang van het spoor vervangen we het asfalt deels door bestrating. Ook bestraten we de onderdoorgang van het spoor opnieuw. Het bevoorradingsverkeer rijdt in deze fase op zowel de heen- als de terugweg via de Hollandsedreef/Bartokweg.

Bomen verwijderen

Op het parkeerterrein staat een aantal bomen op de parkeervakken; daar kunnen geen auto’s parkeren. Die parkeerplekken zijn wel nodig, daarom gaan we enkele bomen verwijderen. Daarnaast verwijderen we een boom aan de Bartokweg, direct naast het winkelcentrum. Hiermee creëren we extra ruimte voor het laden en lossen aan die zijde. Het gaat in totaal om vijf lindes.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u die stellen via het contactformulier op www.almere.nl/contactformulier.
U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 036 (op werkdagen van 8.30-17.00 uur). Als u het onderwerp of kenmerk van de brief erbij vermeldt, kunnen we u beter helpen.

Nieuws Verkeer en Vervoer

Geen nieuws in deze lijst:


Abonneer u op onze e-mailnieuwsbrief

Ik wil mij inschrijven voor:

Had u eerder al aangemeld? Dan kunt u hier afmelden of uw gegevens wijzigen.

Wat vindt u van onze website?