Skip to content

Meer over geweld en de signalen

Geweld

Geweld speelt zich vaak af binnen de huiselijke sfeer en is dan vaak niet direct zichtbaar voor de omgeving. De term ‘huiselijk’ verwijst naar de relatie tussen de betrokkenen. Het kan bijvoorbeeld gaan om geweld (bijvoorbeeld psychisch of lichamelijk mishandeling of bedreiging) tussen (ex-)partners of tussen ouder en kind (kindermishandeling). En niet alleen vrouwen en kinderen zijn hierbij het slachtoffer, het komt ook voor tegen mannen (wel in mindere mate).  Er zijn ook vrouwen, kinderen en mannen die slachtoffer zijn van seksueel geweld of eergerelateerd geweld door familieleden, of van mensenhandel (zowel seksueel als arbeid).  En er zijn nog veel meer vormen van geweld en mishandeling, denk bv aan kind-oudermishandeling of ouderenmishandeling.

Hieronder hebben we enkele voorbeelden weergeven. Klik op de button “vormen van geweld”.

Herkennen van de signalen

Als je te maken krijgt met geweld kun je daar altijd wat aan doen. Of het nu om jezelf gaat of om iemand anders. Of je nu vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Maar soms heb je twijfels over je vermoedens. Vandaar dat we voorbeelden van signalen onder de button “herkennen van signalen” hebben gezet.

Wat kan je doen?

Onder de button “wat kan je doen” vind je doorklikmogelijkheden naar websites van heel veel instanties die wat voor jou of degene om wie jij je zorgen maakt, kunnen betekenen.

Vormen van geweld

Vormen van geweld

 >

Herkennen van signalen

Herkennen van signalen

 >

Wat kun je doen?

Wat kun je doen?

 >

Bel voor deskundig advies met Veilig Thuis. 088-2220500

Je kunt altijd iets doen!

Let op!

Bij acuut gevaar, belt u direct 112

Wat vindt u van onze website?