Direct naar paginainhoud

Social return

Gemeenten, overheden en bedrijven spreken vaak af dat er bij aanbestedingen een deel van het budget geïnvesteerd moet worden in Social Return. Social Return betekent, heel simpel, iets teruggeven aan de samenleving. Zo levert een project naast reguliere winst ook sociale winst op. Het is daarmee een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De gemeente Almere neemt waar mogelijk Social Return op in haar aanbestedingen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat over duurzaamheid, investeren in mensen en groene initiatieven. Het belangrijkste doel van Social Return is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrekken bij het werk dat uitgevoerd wordt.

Dat kan door arbeidsplaatsen te creëren, maar ook door cursussen of stageplaatsen aan te bieden. Zo doen zij relevante werkervaring op en dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

Bij het in dienst nemen van mensen in een uitkeringssituatie in het kader van Social Return gelden een aantal interessante regelingen. Per kandidaat wordt met u bekeken welke regelingen er van toepassing zijn.

Gemeenten en overheden bepalen zelf hoe bedrijven invulling kunnen geven aan Social Return. In Almere heeft de gemeente in haar inkoop- en aanbestedingsbeleid uitgelegd op welke wijze invulling gegeven kan worden aan Social Return. Het Coördinatiepunt Social Return kan u daarbij verder van dienst zijn. Met een realistisch optimisme worden opdrachtnemers uitgedaagd om iets terug te doen voor de samenleving.

Eenduidigheid in beleid en uitvoering kan het effect van Social Return vergroten. Alle aanbestedende diensten binnen de gemeente Almere volgen dezelfde lijn e bij de opname van Social Return binnen aanbestedingen. Met een duidelijk en helder beleid profiteert iedereen. Wilt u meer weten over Social Return bij de gemeente Almere? Het coördinatiepunt Social Return van de gemeente Almere is u graag van dienst. Stuur hiervoor een e-mail naar socialreturn@almere.nl.

 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening