Direct naar paginainhoud

Pmd nascheiden

In Almere gaat op dit moment het restafval en pmd in 2 aparte huiscontainers. Dat gaat veranderen. Het scheiden van restafval en pmd gebeurt binnenkort machinaal. In het tweede kwartaal van 2024 gaan we waarschijnlijk bij de eerste wijken pmd+ invoeren. Je ontvangt een brief wanneer we in jouw wijk gaan beginnen. Tot die tijd, blijf je het restafval en pmd in aparte containers doen. 

Bij pmd nascheiden mogen inwoners hun plastic, metaal en drankverpakkingen (pmd) samen met restafval in een huiscontainer doen. Na het ophalen wordt het pmd in een fabriek van het restafval gescheiden. Andere soorten afval zoals gft, papier en glas moeten nog wel zelf gescheiden worden.

Wanneer gaan we overstappen? 

In het tweede kwartaal van 2024 gaan we beginnen met de eerste wijken. Dit betekent dat we een container gaan innemen, waarna het restafval en pmd samen in één container mogen. Het innemen van de containers en het overgaan op het nascheiden van pmd, gaat per wijk. Je ontvangt een bericht wanneer we in jouw wijk gaan beginnen. Tot die tijd blijf je het restafval en pmd in aparte huiscontainers doen.

Overgangsperiode laagbouw

Het vervangen van de duo-containers gaat sneller dan de invoering van het nascheiden. Dat betekent dat er een overgangsperiode is, waarbij de duo-container al is vervangen door twee containers en het nascheiden nog niet is ingevoerd. Restafval en pmd mogen nu nog niet in één container. In deze tijdelijke situatie hebben huishoudens in de laagbouw een extra container thuis staan: één container voor restafval, één voor gft en één voor pmd. Bij huishoudens die vrijwillig een papiercontainer hebben, staan tijdelijk vier containers aan huis. Hoelang de tijdelijke situatie duurt is per buurt verschillend. 
 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening