Direct naar paginainhoud

Scholen

Op zaterdag 16 september 2023 is het World Cleanup Day. Heel de wereld gaat de strijd aan tegen zwerfafval. In Almere zijn er voor deze dag verschillende acties georganiseerd. Wij hopen daarom dat je school ook meehelpt om Almere op te ruimen.

Doet jullie school ook mee aan de World Cleanup Day?

Hierdoor wordt de omgeving van de school schoner én zijn de leerlingen ook bewust bezig met het probleem van zwerfafval. 

Doe mee!

Er zijn verschillende manieren waarop jullie kunnen meedoen aan deze editie. Ga bijvoorbeeld met verschillende klassen naar buiten om zwerfafval op te halen. Of maak er een wedstrijd van wie het meeste afval heeft verzameld. De gemeente stelt materialen zoals zwerfafvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en veiligheidshesjes beschikbaar.

Een vuilniswagen komt het ingezamelde afval ophalen. Leerlingen kunnen de wagen van dichtbij bekijken en vragen stellen. 

Wij horen graag of jullie school ook meedoet, op welk moment, en welke materialen jullie daarbij nodig hebben. Aanmelden kan tot en met 6 september 2023. Stuur een e-mail naar schoonsupporters@almere.nl. Wij nemen dan snel contact met jullie op. 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening