Direct naar paginainhoud

Oostvaarderskliniek

De Dienst Justitiƫle Inrichtingen heeft de Oostvaarderskliniek gevraagd te onderzoeken of er extra behandelplekken te realiseren zijn binnen de muren van de kliniek voor tbs-patiƫnten.

Oostvaarderskliniek heeft voornemen voor uitbreiding

Het aantal tbs-opleggingen door rechters stijgt en wachtlijsten voor plaatsing in een tbs-kliniek groeien, daardoor is er een dringende behoefte aan meer behandelplekken in tbs-klinieken. Het gaat hierbij om een verbouwing waarbij er ruimte komt voor 58 behandelplekken, aanvullende parkeerplekken en een goede inpassing in de omgeving. Het waarborgen van de veiligheid in de wijk is en blijft daarbij het belangrijkste aandachtpunt.

Op dit moment is de kliniek hierover met de gemeente in gesprek, maar zijn er nog geen formele besluiten genomen. De gemeente heeft een faciliterende rol en wil haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. De Oostvaarderskliniek en de gemeente willen met omwonenden in gesprek over de voorgenomen uitbreiding, de nieuwbouwplannen, het bouwtraject en de mogelijke gevolgen daarvan en horen daarbij graag hoe wij rekening kunnen houden met zorgen en bezwaren die bij de bewoners leven. Daarom is er een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd. 

Voor meer informatie verwijzen wij je naar oostvaarderskliniek.nl 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening