Direct naar paginainhoud
menu

Uit het onderzoek naar de sociaaleconomische effecten door Bureau Buiten blijkt dat de Floriade banen oplevert, vooral voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: circa 2000 arbeidsjaren voor de stad Almere. In het kader van ‘iedereen doet mee’ zullen mensen met een uitkering en/of afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. Gezien de jaarlijkse uitkeringskosten levert de Floriade dus niet alleen een maatschappelijk rendement, maar ook een financieel rendement.

Met onderwijs- en welzijnsinstellingen en re-integratiepartners brengt de gemeente in kaart aan welke banen behoefte is en welke mensen daarvoor geschikt zijn. Speerpunt is om vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Denkbare banen zijn marktonderzoekers en enquêteurs die de komende jaren onderzoek doen naar naamsbekendheid en publiekswensen.

Tijdens de Floriade zijn horecamedewerkers, beveiligers, hoveniers, bouwvakkers, EHBO’ers, verkeersregelaars en schoonmakers nodig. Ook wordt gekeken naar de personeelsbehoeften van ondernemers op de Floriade: willen zij tijdelijk personeel in dienst of werken zij liever met detachering? Na het evenement is ook personeel nodig, voor het demonteren of het verbouwen van paviljoens. Ook dan zijn marktonderzoekers en enquêteurs nodig voor de evaluatie van het evenement.

Het is de bedoeling dat door de tijdens de Floriade opgedane werkervaring mensen voldoende gecertificeerd zijn om een permanente baan te vinden. Het regionale werkbedrijf Flevoland draagt bij aan het werven van personeel en denkt te zijner tijd mee over de totstandkoming van zogenoemde ‘garantiebanen’. Het doel is om tijdens het evenement 1000 personen met een uitkering en/of afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Venlo heeft geleerd, dat ca de helft hiervan doorstroomt naar de reguliere arbeidsmarkt.

Wat vindt u van onze website?