Direct naar paginainhoud
menu

Camping Waterhout blijft volgend jaar seizoen 2018 nog op de huidige locatie

Camping Waterhout en de gemeente Almere hebben overeenstemming bereikt over de datum waarop de gemeente weer de beschikking krijgt over de grond van de huidige locatie van camping Waterhout. Camping Waterhout mag nog tot uiterlijk 1 november 2018 op deze plek blijven.

Tineke Fokkens eigenaresse van de camping “Wij zijn eruit met de gemeente. Vinden het jammer dat wij weggaan. Wij willen naar Noorderplassen en de gemeente is aan het onderzoeken of dat lukt, wij moeten natuurlijk rekening houden met de belangen van de omwonenden en andere organisaties”.

De camping blijft volgend jaar, seizoen 2018, nog gewoon op de huidige locatie en de gemeente onderzoekt of een verplaatsing naar Noorderplassen kan. De overeenkomst betekent dat de grond op tijd beschikbaar is ten behoeve van de verbreding van de A6 en de terreininrichting voor het evenement Floriade in 2022 en de stadswijk daarna. De financiële aspecten van de afspraken worden na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeente zal zich komende periode maximaal inspannen de camping te behouden voor Almere. “Hiermee zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied rond het Weerwater en naar het evenement Floriade”, zegt verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema, “en ik ben blij dat we op deze manier de camping een nieuw perspectief kunnen bieden.”

De verhuizing naar Schateiland is nog niet definitief. Zo is een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Met verschillende overheids- en natuurorganisaties vindt overleg plaats. Ook zijn er gesprekken met vertegenwoordigers van bewoners.

Wat vindt u van onze website?