Direct naar paginainhoud
menu

Terugblik informatieavonden omliggende wijken

In de maanden november 2018 tot en met maart 2019 heeft de Gemeente Almere in samenwerking met bewonersplatforms informatiebijeenkomsten gehouden over de Floriade. De presentaties van resp. wethouder Loes Ypma, Floriade-directeur Peter Verdaasdonk, facilitair manager Etienne Schiffelers en stedenbouwkundige Ria van Dijk zijn hier te downloaden.

Vragen van mensen gingen onder andere over:

  • geluidoverlast tijdens het evenement (antwoord: aan vergunningsvoorwaarden moet worden voldaan, maar er zal een avondprogramma zijn)
  • over het al dan niet open zijn van Rondje Weerwater tijdens de expo (antwoord: dicht tijdens expo, ervoor en erna open)
  • fietsroutes (antwoord: er komt tijdens de expo een hek rond terrein, waardoor men om moet rijden).
  • gratis toegang voor Almeerders (antwoord: dat niet, maar er komt wel een speciale actie voor inwoners van Almere)

Ook is de vraag of de mogelijk extra woningen die in het gebied komen, leiden tot hoogbouw (antwoord: in beperkte mate en hooguit in de nabijheid van de A6; scenario’s worden momenteel uitgewerkt) Een aantal mensen vraagt aandacht voor de situatie in hun eigen buurt, waar groenonderhoud in hun ogen te wensen overlaat.

Verkeer

Mensen komen met betrekking tot verkeer met een groot aantal suggesties. Die er onder andere bezoekers toe moeten verleiden niet alleen de Floriade, maar ook andere delen van de stad (centrum, Haven) te bezoeken. Deze suggesties komen aan de orde in de werkgroep Mobiliteit die komende maanden aan de slag gaat. Ruim 20 mensen uit Centrum, Stedenwijk, Filmwijk en Haven hebben daar zitting in. Deze groep komt onder andere met voorstellen  om het parkeren van bezoekers in de omliggende wijken te voorkomen.

Rondje Weerwater

Bewoners in Filmwijk met name vragen aandacht voor de situatie in het Lumièrepark. Voor het Rondje Weerwater zijn daar een aantal activiteiten uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op www.almere.nl/rondjeweerwater. Daar kan men ook een contactadres vinden om vragen te stellen. Bewoners vragen aandacht voor drukte bij de nieuwe fiets-/wandelbrug, zodat kinderen die daar veelvuldig oversteken geen last hebben van fietsers.

Geluid

In Haven en Filmwijk ervaart men geluidoverlast vanaf de A6. Sinds een bosje is verdwenen tussen de Filmwijk en A6, dat vanwege kabels en leidingen niet terug zal komen, is dit probleem pregnanter. Dubbellaags zoab en een test met zogeheten diffractoren moeten leiden tot lagere geluidniveaus vanaf de A6.

Graffitimuur

Tot slot kwam een bewoner met iets heel anders: het verzoek om een graffitimuur. De wethouder adviseerde de bewoner om daarvoor een aanvraag in te dienen voor de Floriade Parade.

 

 

 

 

Wat vindt u van onze website?