Direct naar paginainhoud
Attentie!

Omgevingswet

Op 1 januari 2024 treden de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in werking. De omgevingswet voegt 26 wetten samen en vereenvoudigt veel regels. Voor een vergunningencheck of een aanvraag kun je straks terecht in het nieuwe digitale Omgevingsloket. De Wkb regelt het toezicht op de kwaliteit van (ge)bouwen. Als aanvrager zal je voor de technische bouwtoetsing en het toezicht soms zelf een kwaliteitsborger moeten inhuren.

Voorwaarden flyeren in Almere

Flyeren is het verspreiden van gedrukte of geschreven stukken, afbeeldingen of proefmonsters om de ontvanger tot actie aan te sporen. Bijvoorbeeld om een website, winkel of uitgaansgelegenheid te bezoeken. Vaak worden flyers ook verspreid als kortingsbonnen voor bepaalde winkels of voor horecagelegenheden om extra klanten te trekken.

Opruimplicht flyers

Flyeren is in Almere toegestaan. Je hebt hier geen vergunning voor nodig. Je hebt wel een opruimplicht. Veel flyers worden door het publiek op straat gegooid en als organisator ben je verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van de openbare ruimte.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening