Direct naar paginainhoud

Buitengewone Buitenaren 2015

Muriël van der Wal zet zich in voor het nog succesvoller maken van het centrum van Buiten. Heel zichtbaar zijn bijvoorbeeld de keten op het Globeplein en de sinterklaas- en kerstetalages.

Lucia Zwanenburg stopt vrijwillig heel veel tijd en energie in het mooi maken van de archeologische VINDplaats Zenit. Daarnaast heeft ze (samen met De Schoor) een kookgroep voor 65-plussers. 

Monique Seynen zet zich in voor Zenit en Regelrecht van de Boer.

En ook Yuk-ha Tang heeft zich hard ingezet voor Zenit, en daarnaast voor de Eilandenbuurt.

MarieChristine Ypeij, Maartje Kroon en Gerard van der Hoek hebben nu drie jaar de Zomerbazaar in de Regenboogbuurt georganiseerd. Dankzij hen is het evenement steeds professioneler en groter geworden. Allemaal dragen ze bij vanuit hun eigen talenten.

Frank van Woudenberg doet van alles in en voor de Sieradenbuurt. Enkele voorbeelden: hij maakt de nieuwsbrief, verspreidt emmertjes strooizout, heeft een WhatsApp-groep opgezet en is bijzonder actief bij de plannen voor het Voedselbos.

Arnold Wilgenburg is erg betrokken bij zijn medebewoners van zijn flat in de Landgoederenbuurt. Hij geeft zorg en hulp aan mensen die dat nodig hebben en deelt groente en eieren uit zijn volkstuin uit.

Ilona Hafkamp en Kyra Hop zetten zich al langere tijd in voor de Hoofdstedenbuurt. Ze zijn contactpersoon tussen hun buurtgenoten en Buitenhaeghe, de gemeente, De Schoor en politie. Ook zijn ze betrokken geweest bij allerlei activiteiten, zoals een opruimdag en het buurtfeest.

Mien Groeneveld is al twintig jaar vrijwilliger en hét gezicht van buurtcentrum De Wieken. Dankzij haar kan het buurtcentrum vaak open zijn en krijgen de bezoekers thee en koffie. En ze doet nog veel meer voor de Molenbuurt. 

Olga Mars is nog zo’n actieve bewoner van de Molenbuurt. Ze verspreidt het blad de Molenaar in haar woonblok, helpt bij het Molenbuurtfeest, werkt mee aan de kinderactiviteiten in De Wieken en is betrokken bij de buurtclub.

Simon Buijsse en Wim Meijboom zijn Buitengewone Buitenaar geworden vanwege hun hulp bij de verhuizing van Perplex en voor al het kluswerk dat ze voor de Brei- en Hakerij hebben gedaan.

Anja Domhof heeft zich ontzettend ingezet voor mensen die Nederlands willen leren en willen inburgeren, en heeft het leven van mensen in moeilijke tijden een stukje aangenamer gemaakt.

André Heuzer doet van alles voor zijn buurt, de Molenbuurt. Hij houdt met zijn honden de buurt in de gaten, werkt in de Bosrandwerkgroep, verzorgt de berichtgeving daarvan in social media, en heeft er zelfs voor gezorgd dat een peloton soldaten een dag mee kwam helpen.

Josine Gabriel is vanaf de eerste editie van de Almeerdaagse vrijwilliger en zit altijd bij de start/finish.

De directie van het Almeers Caravan Bedrijf: Willem, Hanna en Ruud Davids. Zij verzorgen al jaren een controlepost voor de Almeerdaagse, waar de wandelaars gratis koffie krijgen. Bovendien slaan ze de goederen op die de Almeerdaagse 51 weken per jaar niet nodig gebruikt.

Professionals

Een groep mannen van Tractio doet van alles in Almere Buiten: ze hebben geholpen bij VINDplaats Zenit, en hebben in het centrum het kunstwerk, de olifant en bloembakken bij het station gemaakt. Zij zorgen er letterlijk voor dat Almere Buiten steeds mooier wordt.

Arjan Dekking (Stad en Natuur) is Buitengewone Buitenaar vanwege zijn inzet voor Zenit.

Buitengewone Buiten Buurten

De bewoners van de Molenbuurt hebben gewerkt aan onder andere het samen veilig en schoon houden van de buurt, het Molenbuurtfeest en  het Grondzeilerplantsoen.

De ondernemers op de Buitenvaart hebben zich ingezet voor onder andere Growing Green Cities, de Week van de Smaak en de Kom in de Kas-weekenden.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening