Direct naar paginainhoud

Buitengewone Buitenaren 2016

Buitengewone Buitenaren 2016

Bob van der Voort is een buurman van ons en hij is Selma haar grote steun en toeverlaat, al meer dan 10 jaar! Al deze jaren spreekt Bob wekelijks met Selma af en gaan zij samen wandelen, fietsen of een spelletje mens erger je niet spelen. Ondanks dat Bob ook zelf vier kinderen heeft en een hele drukke baan, heeft hij nog zelden afgezegd. Ook in het buitenvaart gebied is Bob voor vele een vertrouwenspersoon en zet zich voor veel zaken die in het verleden en toekomst gebeuren belangeloos in. 

Richard Vierbergen zet zich enorm in voor Almere Buiten door zijn betrokkenheid voor de mensen die er wonen. Door middel van de films die hij over allerlei onderwerpen maakt, die meer of minder belangrijk zijn binnen de buurten, brengt hij Almere Buiten heel goed in kaart. Onderwerpen die misschien een, twee, drie niet voor het voetlicht komen daar laat hij zijn licht op schijnen. Mensen en zaken die aandacht verdienen komen via Richard in beeld. Daarmee mag hij zelf nu in de aandacht komen.

Jan Bouwmeester is al jaren met biologische producten bezig, staat op de weekmarkt op de Kemphaan, verzorgt een catering, heeft dat in 2015 onder meer gedaan bij de start en finish van de Almeerdaagse in Almere Buiten en werkt ook samen met zorgkwekerij Weet hoe je leeft.

Willeke Verhoeven en Tiny van den Broek worden zeer gewaardeerd voor al het werk dat zij doen in de kerk van Almere Buiten en wat ze allemaal voor de vluchtelingen en asielzoekers betekenen.   

Hans Leder Jan voor zijn inzet als buschauffeur voor o.a. zijn inzet voor het VLA en kerstpakketten voor minderbedeelden en vluchtelingen. Ook is hij jarenlang als Diaken actief geweest binnen de geloofsgemeenschap “De Drieklank”. De zorg om de minstbedeelden in Almere stond en staat voorop bij Hans. 

Els van Boxtel voor al haar inzet voor Wensjes en alle mensen die zij daarmee helpt en blij maakt!     

Jacqueline Dijk woont al jaren in Almere Buiten en heeft een Stichting opgericht.  Zij verleent ook dagbesteding in het pand gelegen aan de Zonnebloemweg 1. Hier organiseerde zij onder andere op kerstavond een kerstdiner voor eenzame en minderbedeelde mensen en zet zij zich in voor stichting Hand in Hand 4 All. 

Gerda Wilgenburg staat altijd klaar om onze bewoners te helpen. Of het is om boodschappen te doen, naar een afspraak rijden, eenzame ouderen creatief bezig te laten zijn, bij ziekte honden uitlaten. Gerda biedt zich aan en staat altijd klaar.

Petra Dirkmaat wordt genomineerd voor haar inzet in BMB en creamarkt.

Aartie Sawitrie Badal organiseert voor een groep van 200 Hindoestanen wandelingen o.a. bij de Almeerdaagse. Bovendien verzorgt zij ook uitzendingen voor de Hindoestaanse Omroep in Almere en heeft zij een bedrijfje met Gezond eten en meer bewegen VaiPreDi.

Chantal Derogee en Rayo Ramnarain zijn al jaren een paar, gaan in 2016 trouwen, zijn al jaren vrijwilliger bij de Almeerdaagse. Chantal verzorgt ook de facebookpagina van de Almeerdaagse.

Sabeth Sandmann werkt sinds ze met pensioen is als vrijwilliger bij de wilgenknot (zo noem ik dat maar voor het gemak). De wilgenknot is een buurtinitiatief om eens in de zoveel tijd met zijn allen de natuur in de gaan en daar opruim- en snoeiwerkzaamheden te doen. Ook is zij sinds 2012 als vrijwilliger bij de stichting Almeerdaagse o.a. bezig met het meedenken over nieuw beleid in de Almeerdaagse Programmaraad en het bewerken van de Duitse markt om toeristen te interesseren voor Almere en Flevoland. 

Lex Dunn is wandelaar, organisatiedeskundige (Capgemini) en mantelzorger. Lex helpt, via de vereniging Trim Slim, mensen met wandeltrainingen. Daarnaast doet hij mee aan en begeleidt hij tochten door Almere, bijvoorbeeld de tochten van de Rabobank fiets en de Triathlon. Hij kwam in 2012 bij de stichting Almeerdaagse omdat hij suggesties aandroeg voor de verbetering van het product wandelen en hij test o.a. vooraf de wandelroutes. 

Ingrid Schoumans en Hanna de Feber worden namens de bewoners van de rode flat genomineerd, omdat Ingrid en Hanna  zich heel erg inzetten voor de bewoners , waardoor de bewoners een heel fijn contact met elkaar hebben. Zij heeft er voor gezorgd dat we beneden in de flat een ruimte kregen om wat leuke dingen te doen met elkaar. Dit doet Ingrid al 10 jaar zonder oponthoud. 

Alle beheerders van de WhatsApp groep Eilandenbuurt (Martina Gutjahr, Dennis Mulder, Sandra Booms- Frijlink, Judith Kertai, Frank Kreuger, Henk Keijzer, Melissa Batstra-Angel, Bart Batstra en Dunya. Deze vergadertijgers vergaderen om de week en zijn erg fanatiek bezig. 

Hellen Schmidt is coördinator schooltuinen Zenit, na veel tegenslag heeft zij een heel goed schooltuinseizoen gehad met Het Kristal en De Dukdalf. 

Jacqueline Rietbroek wordt genomineerd voor haar niet aflatende inzet in de Eilandenbuurt voor Eilandenbuurt SCHOON (twee woensdagen in de maand met de kinderen van de BSO De Kunstenmakers met de afvalkar de wijk door), pedagogische en educatieve waarde voor kinderen van BSO De Kunstenmakers; ze zaaien, oogsten en eten van hun eigen tuin en haar belangrijke rol in de ontwikkeling van de moestuinen op Zenit.

Piet Schakel, die op zijn hoge leeftijd al jaren mensen helpt met belastingzaken, op de fiets bij mensen daarvan bezoekt, eigenlijk Almere breed zet hij zich in. Dit doet hij voornamelijk via diverse organisaties, mensen kunnen hem inroepen via het Bouwmeesterhuis, STIP GGz, de ANBO, FNV, hij heeft overal connecties en helpt vooral minima gratis. Naast de zorg voor zijn vrouw, blijft deze gepensioneerde man vooral in touw voor minima, o.a. via de CBA beraadsgroepen. Daarnaast geeft hij minima ook stiekem op voor kerstpakketten van de samenwerkende kerken.

Harry Draai is voorzitter van de Stichting bewonersplatform Sieradenbuurt en heeft de afgelopen drie jaar heel hard gewerkt om het Voedselbos in de Sieradenbuurt gerealiseerd te krijgen. Het Sieradenbos begint nu echt vorm te krijgen: de sloten zijn gegraven, de bruggetjes gebouwd (onder meer door Harry), het ooievaarsnest gebouwd en geplaatst (met hulp van Harry), de eerste bomen zijn geplant etc. Harry heeft vele uren overleg met de gemeente gehad en onderhoudt nog steeds goede contacten met de gemeente in het belang van de Sieradenbuurt. Hij heeft bovendien nog subsidie weten te regelen voor de bankjes van Almeers hout. Deze bankjes staan er inmiddels (onder meer door Harry zelf geplaatst).

Politie Almere Buiten is door meerdere bewoners genomineerd, vandaar een beeld voor op het politiebureau en geen medailles. Zij worden gewaardeerd voor hun geweldige inzet om de Facebookpagina Politie Almere Buiten Hout tot een groot succes te maken.

Buitengewone Buitenprofessionals 2016

Wim Knol (politie) heeft zich ingespannen voor een veiliger Stripheldenbuurt in samenwerking met vele een buurtbewoners, ook buiten werktijd. Bovendien heeft hij de andere wijkagenten geënthousiasmeerd voor dit concept het het op deze manier uitgerold over heel Almere Buiten. Ook heeft hij tijd gestoken in het oprichten van de Facebookgroep Almere Buiten Hout. 

Kimberley Slagveer - ten Hulzen (PWO) is al enkele jaren bezig om o.a. de Molenbuurt positief op de kaart te zetten. Zij zet zich op allerlei manieren in, zoals de buurtclub waar jongeren en ouderen kunnen sporten en aan andere  dingen kunnen deelnemen. Ook in Buitenhaeghe draagt zij al enige jaren haar steentje bij. Dit jaar heeft zij bijvoorbeeld samen met haar man een kerstdiner georganiseerd voor ouderen die alleen zijn én voor gezinnen die het niet breed hebben. Er hebben totaal 75 mensen deelgenomen aan dit bijzondere diner. 

Harry Horst (Deen) is genomineerd, omdat hij altijd klaar staat om verschillende activiteiten die er in Almere Buiten gebeuren te sponsoren. Zo ook voor de Eilandenbuurt met het project Schoon. De Eilandenbuurt heeft zelf geen supermarkt, maar buurtbewoners zijn altijd welkom om bij Harry Horst van de Deen langs te gaan.    

Gert - Jan de Jong (ARC2) is als ondersteuner van de vrijwilligers van Zenit bij het vormgeven van de vindplaats, altijd beschikbaar en aanwezig, ook als het proces niet altijd even efficiënt verloopt. 

Danny Hempel (Doenersdreef zorg) zet zich ontzettend in voor zijn de wijken. Hij houdt de buurt schoon, geeft planten water in de buurt , zorgt voor gezonde voeding voor medemens tegen laag tarief en onderhoud de moestuin voor de buurt. Zijn inzet is enorm en mag best wel geradeerd worden.

Rianne Veenstra (wijkpredikant) wordt enorm gewaardeerd voor het verbindende werk in Almere Buiten.   

Mylan Derkink (gebiedsmanager Almere Buiten, gemeente) woont zelf in Almere en zet als gebiedsmanager zich enorm in voor haar stadsdeel. In 2015 heeft Mylan bij de voorbereiding van de Almeerdaagse, tijdens het evenement en met de evaluatie heel plezierige en nuttige gesprekken gevoerd met de organisatie. 

Hetty Vroege (Gebiedssecretaris Almere Buiten, gemeente) wordt gewaardeerd voor al haar werk in het gebied Almere Buiten. Geen opgave is voor haar te veel en geen uitdaging te groot. Zij pakt alles met beide handen aan en zorgt dat elke bijeenkomst van A tot Z tot in de puntjes geregeld is.   

Buitengewone Buitenbuurt 2016

De Buitengewone Buitenbuurt van 2016 is de Stripheldenbuurt. Zij hebben zich als bewoners verenigd 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening