Direct naar paginainhoud

Buitengewone Buitenaren 2017

Mien Sietsens is in 1985 is ze begonnen met een soort creatief 55+ groepje, later uitgegroeid tot een grote groep dames dat nog steeds iedere dinsdagmiddag in de Wieken bijeenkomt. Ook was ze het actieve brein en contactpersoon bij het senioren koor Buitenzangers. In 2008 werd met dat koor nog het 20 jarig bestaan gevierd. Wegens het sluiten van het ouderencentrum Trefpunt is het koor nog enige tijd actief geweest in de Wieken maar vanwege de leeftijd van dirigent/pianist Frans Brink is het koor na een tijdje opgeheven.

Ingrid Maste is al een aantal jaren penningmeester voor ons Bewonersplatform Sieradenbuurt. En weet elke keer weer de eindjes aan elkaar te knopen door diverse bedrijven en instellingen te enthousiasmeren voor ons project, het Voedselbos. Verhoogt bij elke rommelroute, burendag, NL Schoon en NL doet de feestvreugde met haar enthousiasme en maakt ook bij die gelegenheid heerlijke pompoensoep of broodjes of zet lekkere koffie en thee. Ook versterkt ze al jaren het wilgenknotteam in de Sieradenbuurt, twittert onophoudelijk de prachtige natuursensaties van de Sieradenbuurt de wereld in, is ze altijd opgeruimd en te porren voor een activiteit, geeft geweldige pitches als er weer geld nodig is voor een project, is gastvrij en altijd bereid hand- en spandiensten te verrichten en dat alles naast een zeer drukke advocatenpraktijk.

Hans Thomas woont pas twee jaar in Almere maar is zeer betrokken in zijn buurt. Zo is Hans een BAMMER (Buurtambassadeur Molenbuurt), is hij zeer betrokken bij de Buurtbabbels, Zit hij in het Online Platform om de Molenbuurt digitaal sterker te maken en zit hij in het buurtpreventie team. Hans is een echte Molenbuurt topper en daarom verdiend hij zeker de titel Buitengewone Buitenaar!

Mikel Hanekamp heeft zich als ondernemer, wijkaanjager en actieve bewoner ingezet voor onder meer Doenersdreef. Ook heeft hij een fantastisch Eilanden Festival georganiseerd.

Bart Corduwener beleeft met veel passie allerlei avonturen in de Speelwildernis. Die avonturen deelt hij graag met zo veel mogelijk mensen. Kinderen uit de buurt ontmoet hij spontaan of na afspraak een altijd zorgt hij ervoor, dat die kinderen nog meer van de natuur houden. Na een bericht in de krant over de Speelwildernis heb ik contact gezocht en gevonden. We hebben samen in het Meridiaanpark gewandeld en hebben routes gemaakt die andere mensen zouden kunnen volgen. Die routes worden niet met pijltjes aangegeven maar worden via websites en op andere manieren beschreven zodat mensen met behulp van een GPS-toestel (of een smartphone met GPS) die routes kunnen vinden. Uiteindelijk komt er een tweede Speelwildernis in Oosterwold, want Bart houdt van aanpakken.

René Droste is net als andere medewerkers van het gebiedskantoor betrokken bij de uitvoering van vele projecten. Zonder zijn medewerking en inzet zouden dingen, die nu zo eenvoudig lijken een soepel verlopen, bijna onmogelijk zijn. Almeerdaagse heeft dat diverse keren op zeer positieve wijze ervaren. Ongetwijfeld zullen veel mensen denken, dat René om die redenen natuurlijk al lang een Buitengewone Buitenaar is. Het is tijd, dat het nu werkelijk gebeurt.

Buitengewone Buitenbuurt

De Regenboogbuurt is uitgeroepen tot Buitengewone Buitenbuurt vanwege hun uitzonderlijke inspanningen en initiatieven in 2016; de actieve inzet ten aanzien van het behoud van de kleuren van de Regenboogbuurt, de grote betrokkenheid op het gebied van veiligheid, de buurtinitiatieven ter bevordering van de leefbaarheid en de sociale cohesie, waaronder de jaarlijkse en steeds groter wordende Zomerbazaar. Bewoners maken de buurt en dat hebben de bewoners van de Regenboogbuurt in 2016 op buitengewone wijze laten zien.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening