HIGHnote

HIGHnote

Project HIGHnote op de voormalige parkeerplaats naast het stadhuis is al goed zichtbaar. Het gebouw telt straks 19 verdiepingen met 157 huurappartementen inclusief Friends-woningen, gezamenlijke voorzieningen en commerciƫle ruimten.

Friends-woningen

Het concept Friends-woningen, vriendschappelijk samenwonen, is interessant voor jongeren en starters op de woningmarkt. Met een Friends-woning deel je een woning waarbij je genoeg ruimte hebt voor jezelf, maar de keuken en woonkamer deelt.

Bijzondere manier van bouwen

Sinds de start van de bouw in juni is er al veel gebeurd. Op dit moment worden de gevelelementen voor de derde verdieping geplaatst en hierna worden de binnenwanden gestort. Bijzonder aan dit project is dat door deze manier van bouwen direct het uiterlijk van het gebouw zichtbaar is. Normaal wordt er vaak van binnen naar buiten gewerkt en wordt de gevelbekleding later aangebracht. Bij HIGHnote is dit precies andersom. Wat ook bijzonder is, is dat er geheel steigerloos wordt gewerkt. De gevel bestaat uit 380 prefab elementen die vrijwel direct worden gemonteerd. Door veiligheidshekken aan de bovenzijde van sandwichelementen wordt er veilig gewerkt en zijn er dus geen steigers nodig. HIGHnote, beheerd door the Cohesion, wordt volgens verwachting in 2023 opgeleverd.

Meer informatie: The Cohesion Highnote Almere